Αποστολή sms στους πολίτες για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καρδιάς

Αποστολή sms στους πολίτες για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καρδιάς: Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου καρδιαγγειακών νοσημάτων ξεκινά την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 με αποστολή μηνυμάτων sms σε 5,5 εκατομμύρια πολίτες 30-70 ετών για δωρεάν εξετάσεις για τα καρδιαγγειακά, μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω» του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 ξεκινάει η αποστολή των μαζικών μηνυμάτων sms σε όλους τους πολίτες για να ξέρουν ότι δικαιούνται δωρεάν πλήρη προληπτικό έλεγχο για καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά νοσήματα. Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» θα δώσει την ευκαιρία πλήρους χαρτογράφησης των πραγματικών αναγκών και της κατάστασης της υγείας των Ελλήνων πολιτών, ώστε να σχεδιαστούν οι πολιτικές για το μέλλον.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν 15-20.000 εμφράγματα, πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί με σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Αν προστεθούν και τα εγκεφαλικά ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται.

Το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα, είναι οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος παραμένει υψηλός στην χώρα μας καθώς κάθε χρόνο υπολογίζεται πως έχουμε 15-20.000 εμφράγματα. Αν προσθέσουμε και τα εγκεφαλικά ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται.

 

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μίτσκοσκι: Η χώρα αποδέχτηκε κακές συμφωνίες προς χάριν της ευρωατλαντικής της προοπτικής

«Είμαστε στην ίδια κατάσταση με εκείνη πριν από 20 χρόνια, αλλά στο μεταξύ αλλάξαμε τη …