Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών συνιστά την κυρίαρχη είδηση στο σύνολο του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Αουτσάιντερ με αποστολή να αλλάξει την Καθολική Εκκλησία» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι το Βατικανό ανακοίνωσε ότι «ο Πάπας επέστρεψε στον Πατέρα του» ανακοινώνοντας τον θάνατό του σε ηλικία 88 ετών λόγω ανακοπής. Επισημαίνει ότι τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ηγέτες από ολόκληρο τον πλανήτη και χιλιάδες πιστοί έσπευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη , ενώ οι καρδινάλιοι ετοιμάζονται να θέσουν τη σορό του στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου για λαϊκό προσκύνημα. Για το ίδιο θέμα ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ο ρηξικέλευθος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών» και επισημαίνει ότι ο Ποντίφηκας παραλίγο να πεθάνει δυο φορές τον Φεβρουάριο από πνευμονία και σημειώνει ότι ο εκλιπών Ποντίφηκας ζήτησε να ταφεί χωρίς τιμές σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο με το μνήμα να γράφει απλώς το όνομά του : «Φραγκίσκος».΄
Στη Γαλλία η La Croix έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο Πάπας που ήθελε να μεταρρυθμίσει την Εκκλησία» και τονίζει ότι ο εκλιπών αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας καθώς δεν σταμάτησε ποτέ να ζητά προσοχή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και γενικότερα τους αδύναμους αυτού του κόσμου. Η Humanite από την πλευρά της έχει τίτλο : «Στο όνομα της ειρήνης, των μεταναστών και του Αγίου Πνεύματος» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε στις 21 Απριλίου. Υπογραμμίζει δε το μεταρρυθμιστικό του έργο καθώς και τις μάχες του εναντίον της φτώχειας, των πολέμων και της κλιματικής κρίσης, αλλά και την αντίθεσή του στις αμβλώσεις. Η Le Figaro από την πλευρά της έχει τίτλο : «Αντίο, Φραγκίσκος 2013-2025», ενώ η Liberation έχει πρωτοσέλιδο τίτλο στα λατινικά «Perdimus papam» (Χάσαμε τον Πάπα) επισημαίνοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει τους φτωχούς, τους πρόσφυγες και τον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι «Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ήταν ένας πραγματικά καλός Φραγκίσκος», εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο όνομα που επέλεξε ως Πάπας ο Μπεργκόλιο. «Η επιλογή ονόματος είναι ένα σημαντικό ζήτημα, ιδίως όταν το πρόσωπο μπορεί να επιλέξει το ίδιο το όνομά του, όπως συμβαίνει με τους Πάπες. Τότε η επιλογή του ονόματος αποτελεί μια ΄δηλωση. Επισημαίνει ότι υπήρχαν στο παρελθόν Πάπες, οι οποίοι διάλεξαν ονόματα που είχαν πολλοί άλλοι πριν από αυτούς όμως δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε ένας Φραγκίσκος – και αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό γεγονός. Στον Μπεργκόλιο πάντως «το "Φραγκίσκος” ταίριαζε ως όνομα. Ήταν ένας εκκλησιαστικός ηγέτης που δεν αερολογούσε, ούτε και ήταν ματαιόδοξος.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι New York Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Ο ρηξικέλευθος Πάπας που αναμόρφωσε την εκκλησία» και επισημαίνει ότι ο εκλιπών ήταν ένας άνθρωπος της ειρήνης και της αγάπης. Η Washington Post από την πλευρά της έχει τίτλο : «Ο Πάπας Φραγκίσκος πεθαίνει στα 88 του χρόνια».