Δεν θέλω τα ματάκια σου

Πολύ ωραίο ρεμπέτικο του Βασίλη Τσιτσάνη που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση η Νταίζη Σταυροπούλου. Ηχογραφήθηκε σαν σήμερα το 1941, τη μέρα δηλαδή που καταλήφθηκε η Αθήνα από τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τελικά τον Νοέμβριο του 1946.

Επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν Τα Παιδιά από την Πάτρα (Λάμπρος Καρελάς, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αργύρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Δεληκούρας, Παναγιώτης Μανωλάκος) το συμπεριέλαβαν στον πρώτο δίσκο τους που με τον τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά» κυκλοφόρησε το 1983 και πούλησε 350.000 αντίτυπα, σηματοδοτώντας την αρχή της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε τα επόμενα χρόνια το εξαιρετικό αυτό λαϊκό συγκρότημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η επιτομή της σκέψης μιας επιδραστικής διανοούμενης για τον πολιτισμό

Η Μυρσίνη Ζορμπά υπήρξε από τις πιο επιδραστικές διανοούμενες. Επηρέασε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του …