Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα 15,9% για τη ΝΔ

Κατρακυλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει τρίτη η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου – Η ακρίβεια κυρίαρχη ανησυχία των πολιτών

Σημαντικό προβάδισμα 15,9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political, την ώρα που το ζήτημα της ακρίβειας αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη ανησυχία των πολιτών.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 14,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 9,7%, η οποία ξεπερνά την Πλεύση Ελευθερίας που υποχωρεί στην τέταρτη θέση με 8,9%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 5%, Κίνημα Δημοκρατίας 4,3%, ΝΙΚΗ 4,1%, ΜέΡΑ25 3,8%, Φωνή Λογικής 3,3%, Νέα Αριστερά 1,9%, Σπαρτιάτες 1,7%, ενώ το 5,1% κατευθύνεται σε άλλα κόμματα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή», όπου η ΝΔ καταγράφει 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1% και η Ελληνική Λύση 8,2%. Η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί με 7,3%, το ΚΚΕ με 7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 4,1%. Το 14,7% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο.

δημοσκόπηση Interview

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πολιτικό ηγέτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρωτοκαθεδρία με 29,8%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό όσων απαντούν «κανένας» (26,4%), επιβεβαιώνοντας τη γενικευμένη απογοήτευση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 9,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 5,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 5,4%, και ακολουθούν οι Φάμελλος (4,1%), Κασσελάκης (3,9%), Λατινοπούλου (2,1%), Νατσιός (1,9%), Χαρίτσης (1,7%) και Στίγκας (1,3%).

δημοσκόπηση Interview

Όταν καλούνται να επιλέξουν ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για τη διαχείριση μιας μεγάλης κρίσης —είτε εθνικής, είτε υγειονομικής, είτε οικονομικής— το 23,4% εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11,6%, ενώ άλλες επιλογές συγκεντρώνουν μικρότερα ποσοστά: Ελληνική Λύση 7,3%, ΚΚΕ 5,4%, ΣΥΡΙΖΑ 4,9% και Πλεύση Ελευθερίας 3,7%.

δημοσκόπηση Interview

Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες των πολιτών, η ακρίβεια καταγράφεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα (27,9%), με τα οικονομικά της οικογένειας να αποτελούν το βασικό κριτήριο ψήφου (19,5%). Ακολουθούν η ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση (17,2%), η κατάσταση του συστήματος Υγείας (16,6%), η απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών (13,3%), η ασφάλεια και η διαχείριση της μετανάστευσης (11,4%) και η Παιδεία (7,4%).

δημοσκόπηση Interview

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Εκτοξεύτηκε» η Wall Street λόγω εκεχειρίας στον «εμπορικό πόλεμο» ΗΠΑ - Κίνας

Με ράλι έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι ΗΠΑ …