Οι αυξανόμενες πιέσεις χωρών προς το Ισραήλ για τον τερματισμό της τραγικής ανθρωπιστικής κατάστασης που επικρατεί στη Γάζα, το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Το Ηνωμένο Βασίλειο έτοιμο να επιβάλλει κυρώσεις σε ανώτατους ισραηλινούς αξιωματούχους για την Γάζα» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι το Λονδίνο ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις σε μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης αφού ήδη σταμάτησε τις εμπορικές συνομιλίες με το Ισραήλ λόγω της επέκτασης της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα. Όπως γράφει η εφημερίδα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Νταβίντ Λαμί είπε ότι η άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει σε χιλιάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθουν στη Γάζα είναι κατάφωρα αντίθετη με τις αξίες του βρετανικού λαού και κατηγόρησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι απομονώνει τη χώρα του από φίλους και συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για το ίδιο θέμα ο Guardian γράφει ότι οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ισραήλ έχουν περιέλθει στην χειρότερη κατάσταση εδώ και δεκαετίες καταδικάζοντας την άρνηση του Ισραήλ να εισέλθουν στη Γάζα χιλιάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια παρά το γεγονός ότι η κατάσταση των κατοίκων της Γάζας είναι πλέον δραματική.
Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Πόλεμος στην Ουκρανία : Η μη ευρισκόμενη εκεχειρία» και υπογραμμίζει ότι το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν δεν απέφερε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός. Προσθέτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας χωρίς ωστόσο να επιβάλλει κυρώσεις. Σημειώνει πάντως ότι η Μόσχα δήλωσε πρόθυμη να εργαστεί με την Ουκρανία για τη δημιουργία ενός μνημονίου με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών ωστόσο η Ουκρανία εκτιμά ότι ουσιαστικά ο Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο την ίδια ώρα που ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Μέση Ανατολή. Η πίεση προς τον Νετανιάχου αυξάνεται». Η La Croix από την πλευρά της έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Λέων ο 14ος. Τα παρασκήνια μίας εκλογής» και αναλύει τι διαμείφθηκε στο κονκλάβιο τις δύο ημέρες των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ποντίφηκα.
Στην Ελβετία η Neue Zürcher Zeitung γράφει ότι στόχος του εξοπλιστικού προγράμματος «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι «να προστατεύει στο μέλλον την Ελλάδα – κυρίως από την Τουρκία». Η εφημερίδα της Ζυρίχης αναλύει πτυχές της ευρωπαϊκής στρατηγικής σε θέματα εξοπλισμού, αλλά και της ελληνικής συγκεκριμένα, καθώς θεωρεί πως «η ευρωπαϊκή αμυντική ικανότητα απέναντι στη Ρωσία χωρίς τις ΗΠΑ είναι για την Αθήνα δευτερεύουσας σημασίας και σημειώνει ότι στο επίκεντρο της Ελλάδας παραμένει η Τουρκία, περιφερειακή δύναμη και εταίρος στο ΝΑΤΟ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Η ΕΕ επιδιώκει μεγαλύτερη στρατηγική αυτονομία, ώστε να μπορεί στο μέλλον να αμυνθεί όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία».
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος η Washington Post έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο Τραμπ στηρίζει τις προσπάθειες για εκεχειρία μετά το τηλεφώνημα με τον Πούτιν». Το άρθρο σημειώνει ωστόσο ότι υφίσταται απροθυμία του Τράμπ να πιέσει τη Ρωσία να συνάψει μια εκεχειρία και προσθέτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια βιώσιμη εκεχειρία μπορεί να συναφθεί μόνο κατόπιν συμφωνίας των εμπολέμων μερών.