Ψηφίστηκε η τροπολογία παράτασης των συμβάσεων καθαριότητας(ΝΕΟ)

Bouli26115sk

Νεότερη Ενημέρωση: 17.44

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία πριν λίγο η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Την τροπολογία καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι, με ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, να δηλώνουν παρών!

Αρχική Ενημέρωση:  15.52

Τρεις βασικές αλλαγές περιλαμβάνει η τροπολογία του άρθρου 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην  παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο-ΟΤΑ έως τις 31.12.2017 και η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι αλλαγές:

  • Θα έχει αναδρομικότητα για τις συμβάσεις που έληξαν 90 ημέρες πριν την δημοσίευση σε ΦΕΚ της τροπολογίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει και όλες τις 8μηνες του 2016.
  • Θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί  το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.
  • Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή τους δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.  Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Γκλέτσος

Τι αναφέρει το μέλος της Κεντρική Επιτροπής, Σοφία Ιντζιάδου, για την παραπομπή των «συντρόφων» του …