Στις μέρες της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, πλέον τα περιμένει όλα κανείς! Και αυτό διότι, πέραν του οικονομικού σκέλους της κρίσης, η κρίση έχει προχωρήσει σε ηθικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τις τελευταίες μέρες αρχίζει να μαθαίνεται και να διαδίδεται πως σε αρκετές καφετέριες της Πάτρας τα «φιλοδωρήματα» που δίνονται στους σερβιτόρους ορισμένων καφετεριών της Πάτρας, αντί να τα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τα καρπώνονται οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.
Αναγνώστρια του salos.gr έστειλε την καταγγελία, την οποία αναδημοσιεύουμε:
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καθημερινά πριν την πρόβα πήγαινα στο (σ.σ.: γνωστή αλυσίδα καφέ – για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται η επωνυμία) που βρίσκεται στην Κ. & Τ. Ν. και έπαιρνα έναν καφέ και ένα μπουκαλάκι νερό, τα οποία στοιχίζουν 1,40 + 0,50 = 1,90 ευρώ και πάντα τα δέκα λεπτά ρέστα τα άφηνα για τα παιδιά που δουλεύουν εκεί.
Όχι ότι είναι πολλά, αλλά λέω μέχρι το βράδυ αν μαζεύονται 20 ευρώ ας τα μοιράζονται, σιγά και το μεροκάματο που θα παίρνουν.
Την τελευταία φορά λοιπόν είδα με την άκρη του ματιού μου ότι η κοπέλα που με ευχαρίστησε άνοιξε την ταμειακή μηχανή και έβαλε μέσα το μπουρμπουάρ.
Γυρίζω πίσω, συγνώμη, της λέω, είδα τα ρέστα τα έβαλες στην μηχανή, δεν υπάρχει ένα ποτηράκι για τα μπουρμπουάρ;
δεν μου απαντούσε,
συνεχίζω λοιπόν, εγώ δεν άφησα τα ρέστα για να τα πάρει ο ιδιοκτήτης, τα άφησα να τα πάρεις εσύ, φώναξέ μου τον υπεύθυνο,
δεν ερχόταν κανένας οπότε άρχισα να φωνάζω, δηλαδή όλους αυτούς τους μήνες που εγώ άφηνα τα ρέστα, τα έδινα στον ιδιοκτήτη; αυτό είναι εξαπάτηση.
Μετά απ αυτά έφυγα και δεν ξανά πήγα.
Θεωρώ αισχρό καθίκι του κερατά αυτόν που καρπώνεται το μπουρμπουάρ των παιδιών με το έτσι θέλω, επειδή τα παιδιά έχουν ανάγκη τη δουλειά και δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν.
Διαδώστε, ο κύριος παραδόπιστος πρέπει να τιμωρηθεί, το fb είναι και γι αυτά».
Τέλος η καταγγελία έκλεινε με την υποσημείωση ότι σε άλλο μαγαζί της εν λόγω αλυσίδας με άλλον ιδιοκτήτη, υπάρχει κανονικά ποτηράκι και τα παιδιά μοιράζονται κανονικά τα μπουρμπουάρ.
Καλό λοιπόν είναι και έπειτα αυτή την καταγγελία, να κάνουμε τον κόπο και να ρωτάμε που πηγαίνουν τα φιλοδωρήματα. Δυστυχώς, κάποιοι κύριοι που θέλουν να το «παίζουν» επιχειρηματίες, φτάνουν στο επίπεδο να εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τον εργαζόμενο.