Εως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις εκπαιδευτικοί έξι ειδικοτήτων που επιθυμούν να απασχοληθούν ως διδάσκοντες στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας που θα υλοποιηθεί σε γυμνάσια όλης της χώρας.
Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα ξεκινήσουν άμεσα και εντός των επόμενων τριών ημερών εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02 (Φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04.01 (Φυσικοί), ΠΕ04.02 (Χημικοί), ΠΕ12.08 (Χημικοί Μηχανικοί και Μεταλλειολόγοι) και ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).
Συνολικά, είναι προγραμματισμένο να προσληφθούν 919 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με την κατανομή στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα προσληφθούν:
- Κεντρική Μακεδονία: 166,
- Θεσσαλία: 117
- Στερεά Ελλάδα: 59
- Πελοπόννησος: 55
- Αν. Μακεδονία-Θράκη: 63
- Ηπειρος: 34
- Βόρειο Αιγαίο: 28
- Ιόνια Νησιά: 28
- Δυτική Ελλάδα: 67
- Δυτική Μακεδονία: 32
- Αττική: 174
- Νότιο Αιγαίο:16
- Κρήτη: 80
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις:
- Οσοι έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου) κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι, κατόπιν πρόσληψης, για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία ή έχουν παραιτηθεί, καθώς και εκείνοι των οποίων η πρόσληψη έχει ανακληθεί.
- Οσοι, έχουν απενεργοποιήσει την αίτησή τους βάσει της οποίας συντάχθηκε και κυρώθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-2017.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr) και να συμπληρώσουν την αίτηση επιλέγοντας μία διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να εργαστούν. Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων γυμνασίου και αφορά στην υποστηρικτική διδασκαλία στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.