Συνταγματική έκρινε τη ρύθμιση που δεν επιτρέπει την είσοδο στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όσους εμφανίζουν “ελαφρά παχυσαρκία”, το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί τους κρίνει "Ι2-ικανούς δεύτερης κατηγορίας", δηλαδή "ακατάλληλους" προς κατάταξη, με συνέπεια να αποκλείονται από τον σχετικό διαγωνισμό.
Η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού μετά από προκήρυξη προ 8ετίας 25 θέσεων ανθυπασπιστών γραμματέων δικαστικού σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, απέρριψε υποψήφια λόγω ελαφράς παχυσαρκίας και την έκρινε ακατάλληλη (Ι2), καθώς είχε ύψος 1.65 μ. και βάρος 82 κιλά και δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
Κι αυτό γιατί οι σχετικές προβλέψεις στον “Γενικό πίνακα νοσημάτων, παθήσεων και βλαβών”, ορίζουν ως φυσιολογικό βάρος, το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100 και ως “ελαφρά παχυσαρκία”, που οδηγεί στην κατηγορία Ι2 και σε ακαταλληλότητα για κατάταξη, “το βάρος 2/10 έως 3/10 πάνω από το φυσιολογικό”.
Η υποψηφία προσέφυγε στα δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός της και αντίθετος στην αρχή της αξιοκρατίας, αλλά και αναιτιολόγητος καθώς δεν εξηγείται πώς το βάρος της επηρεάζει την ικανότητά της να ασκεί καθήκοντα δικαστικής γραμματέως.
Το ΣτΕ δέχθηκε μάλιστα ότι το πρόβλημα της "ελαφράς παχυσαρκίας", μπορεί νομίμως να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ακόμα και για την είσοδο υποψηφίου σε θέση ανθυπασπιστή γραμματέα του δικαστικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, αν και η μειοψηφία αμφισβήτησε κατά πόσον απαιτείται και για αυτή την θέση να καλύπτονται οι σωματικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές που προβλέπονται για την κατάταξη αξιωματικών και υπαξιωματικών απ’ ευθείας στα μόνιμα στελέχη.
Με αυτό το σκεπτικό, αποφάσισε ότι ο αποκλεισμός των “παχουλών” δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, γιατί οι δικαστικοί γραμματείς ανήκουν στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ, ενώ υποχρεούνται παράλληλα ως αξιωματικοί στρατιωτικής υπηρεσίας, σε εκτέλεση ασκήσεων και ειδική εκπαίδευση, δεν υπηρετούν μόνο σε στρατιωτικά δικαστήρια, αλλά και σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.