Και όμως κάπου μειώθηκε η ανεργία και μάλιστα σημαντικά!

Περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν μειώθηκε το Δεκέμβριο η ανεργία με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε χαμηλό επίπεδο το ποσοστό των ανέργων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

Όχι δεν μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία!

«Η θετική εξέλιξη που σχετίζεται με την ανεργία συνεχίσθηκε στο τέλος του χρόνου. Η ισχυρή αύξηση στην απασχόληση που καταγραφόταν εδώ και καιρό, επιβραδύνθηκε μετά τους θερινούς μήνες, αλλά η ζήτηση για νέους εργάτες παραμένει σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Φρανκ-Γίργκεν Βάιζε, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας.

Το εποχικά προσαρμοσμένο σύνολο των ανέργων μειώθηκε κατά 17.000 στα 2,638 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το Γραφείο Εργασίας. Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6%, στο κατώτερο επίπεδο μετά τη γερμανική επανένωση το 1990.

Εδώ και πολλά χρόνια, το ετήσιο ποσοστό των ανέργων μειώνεται, καθώς έπεσε στο 6,1% το 2016, αφού ήταν προηγουμένως στο 6,4% το 2015, στο 6,7% το 2014 και στο 6,9% το 2013.

Συνολικά κατά το 2016, αριθμός ρεκόρ 43,4 εκατ. ανθρώπων είχε εργασία στη Γερμανία, καθώς η αγορά εργασίας ανθεί σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης οικονομικής ανόδου, χαμηλών επιτοκίων και αύξησης των κρατικών δαπανών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περικοπές σχεδιάζει η Ιταλία για να τιθασεύσει το έλλειμμα

Μετά από δυο χρόνια αναβολών έφτασε η στιγμή των περικοπών για την κυβέρνηση Μελόνι. Ο …