Υποχωρούν με γοργό ρυθμό οι τιμές των διαμερισμάτων-Οι περιοχές

Η πτωτική πορεία στις τιμές των διαμερισμάτων συνεχίστηκε και το 2016 όπως καταγράφει η σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η ΤτΕ και η οποία βασίζεται στα στοιχεία των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Συκεκριμένα σε ονομαστικούς όρους οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά μ.ο. 2,2% σε σχέση με το 2015, όταν τότε σε ετήσια βάση είχαν μειωθεί 5,1%.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις εξακολουθούν να δέχονται τα διαμερίσματα ηλικίας έως 5 ετών. Οι τιμές τους πέρυσι, σύμφωνα με την ΤτΕ, μειώθηκαν κατά 2,9% όταν το 2015 είχαν υποχωρήσει κατά 5,6%. Για τα παλαιότερα διαμερίσματα η μέση πτώση της τιμής για το 2016 ήταν 1,8% έναντι μείωσης 4,7% το 2015.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στην Αθήνα ήταν 1,7%, στη Θεσσαλονίκη 3,3%, στις λοιπές μεγάλες πόλεις 2,2% και στις λοιπές περιοχές της χώρας 2,9%.

 

Το δ' τρίμηνο

Σε επίπεδο δ' τριμήνου η μέση μείωση των τιμών σε όλη τη χώρα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 ήταν 0,6%.

Στα νεότερα διαμερίσματα η πτώση έφθασε το 0,9% και στα παλαιά 0,4%.

Στην Αθήνα οι τιμές υποχώρησαν 0,4%, στη Θεσσαλονίκη 0,5%, στις λοιπές μεγάλες πόλεις 0,6% και στις λοιπές περιοχές της χώρας 1,1%, με βάση τα στοιχεία του newmoney.gr, από την Τράπεζα της Ελλάδας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καταχρηστική η απειλή διακοπής νερού από την ΕΥΔΑΠ λόγω οφειλών

Η απειλή διακοπής της παροχής νερού λόγω μη ικανοποίησης των οικονομικών απαιτήσεων της ΕΥΔΑΠ υπερβαίνει …