Εκδόθηκε η εγκύκλιος των νέων αυξημένων εισφορών

Αυξάνονται σταδιακά έως το 2020 οι εισφορές που πρέπει να καταβάλουν οι μισθωτοί-ανειδίκευτοι εργάτες που περνούν από τον ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ.

Η εισφορά γι' αυτήν την κατηγορία από την 1η Ιανουαρίου ανέρχεται για εργαζόμενο και εργοδότη συνολικά σε ποσοστό 34% επί των αμοιβών των μισθωτών του τέως ΟΓΑ.

Αυτό προβλέπει Εγκύκλιος την οποία εξέδωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στον οποίο υπάγονται από 1/1/2017 οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Οι εισφορές αυτές επιμερίζονται ως εξής :

  • 20% για την κύρια σύνταξη (σταδιακή αύξηση της εργατικής εισφοράς στο 6,67% για τον εργαζόμενο, 13,33% για τον εργοδότη).
  • 7,1% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης (επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών)
  • 6,9% υπέρ του ΟΑΕΔ - ΟΕΕ – ΟΕΚ

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο «οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι έως την έναρξη του παρόντος υπάγονταν στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α. ως μισθωτοί-ανειδίκευτοι εργάτες, μετακλητοί πολίτες τρίτων χωρών , καταβάλλουν, από 1/1/2017, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ως μισθωτοί, εφαρμοζομένων αναλόγως των σχετικών διατάξεων για τους ασφαλισμένους μισθωτούς που προέρχονται από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς εργοδότη- ασφαλισμένου για την κατηγορία αυτών των ασφαλισμένων διαμορφώνεται ισόποσα και σταδιακά από 1/1/2017 και έως 31/12/2019 ώστε από την 1/1/2020 να έχει διαμορφωθεί στο ύψος του άρθρου 38».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: Οι συνομιλίες για τα Eurofighter φτάνουν στο τέλος

«Οι δραστηριότητες σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζονται με την Ελλάδα» είπε, μεταξύ άλλων, …