Όλα τα λεφτά η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας στην εις βάρος του καταγγελία από Σωματείο

 

Αποστομωτική είναι η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας στην καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων N. Δράμας, με την οποία επιτίθεται στον πρόεδρο και γενικότερα την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν έπραξαν τα δέοντα όπου όταν ψηφιζόταν το 30 μνημείο.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, παραθέτει αναλυτικά στοιχεία της δράσης της, όχι μόνο όταν ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο, αλλά και στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο, για τα οποία ουδεμία αναφορά κάνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων N. Δράμας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, παραθέτοντας την πρώτη ανακοίνωση που έχει την υπογραφή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων N. Δράμας.

Η καταγγελία τους:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων N. Δράμας.

Αυτός είναι ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Δράμας

 Όταν ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο έπινε τον καφέ του σε κάποια παραλία. Τώρα, θορυβήθηκε από την άνοδο του ταξικού σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, ένα Σωματείο που έδειξε το δρόμο του αγώνα, δεν συμβιβάστηκε, βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις και αυτοί συμμετείχαν μαζικά στις τελευταίες αρχαιρεσίες του.

Είναι ο ίδιος πρόεδρος που σήμερα προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει όσους εργαζόμενους έδειξαν εμπιστοσύνη στο Σωματείο τους με τη συμμετοχή τους.

Του δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν. Αυτός ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν θα περάσει. Το Σωματείο μας θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τα μέλη του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο ΕΥΚ να μη φοβηθούν από τέτοιες πρακτικές, αντίθετα να πεισμώσουν, βγάζοντας συμπεράσματα για το ποιος είναι ο ρόλος του συμβιβασμένου συνδικαλισμού και να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ενάντια στην επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και στα νέα μέτρα που έρχονται. Σε αυτό το δρόμο να κάνουν ακόμη ένα βήμα στηρίζοντας την «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΕΥΚ Δράμας.

2/3/2017

Το Δ.Σ.»

Σε αυτή την καταγγελία λοιπόν απαντά με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Δράμας, κάνοντας παρατηρήσεις και δίνοντας απαντήσεις σε κάθε σημείο της καταγγελίας του Σωματείου:

«Αυτές είναι οι παρατηρήσεις μας:

Αγαπητοί συνάδελφοι, ξεχάσατε τα προηγούμενα μνημόνια (1ο και 2ο) καθώς και το μεσοπρόθεσμο...

Να σας θυμίσουμε λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης στη χώρα μας, ο πρόεδρος και το Εργατικό Κέντρο διοργανώσαμε 45 απεργίες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες για τα χαράτσια στη ΔΕΗ και στην Εφορία, δράσεις όπως τα κοινωνικά παζάρια κ.λπ. που είναι γνωστές στην κοινωνία της Δράμας, τις οποίες όμως πού να τις θυμάστε αφού σε τίποτε δεν συμμετέχετε κι έχετε επιλέξει το μοναχικό δρόμο και το μονόλογο. Αυτοαποκαλείστε ταξικοί συνδικαλιστές και ως μειοψηφία κατηγορείτε όλους τους υπόλοιπους συνδικαλιστές ως εργοδοτικούς. Διασπάτε τον αγώνα και άρα δίνετε τροφή στο Κεφάλαιο, ερχόμενοι σε σύγκρουση με την αποδεκτή από όλους φράση:

Εργάτες Ενωμένοι - Ποτέ Νικημένοι!

Τώρα σε ό,τι αφορά στις εκλογές του Σωματείου σας, να σας διευκρινίσουμε ότι: ο πρόεδρος δεν θορυβήθηκε από την άνοδο του σωματείου σας, αντιθέτως χάρηκε, αλλά του έμεινε μια απορία, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της Δράμας: πώς γίνεται όλα τα Σωματεία να έχουν χάσει μέρος της δύναμής τους λόγω της κρίσης, (όπως για παράδειγμα το Συνδικάτο Οικοδόμων με δύναμη 357 ψηφισάντων το 2012, να έχει κατέβει στα 233 το 2015, αφού η κρίση μαστίζει τον κλάδο και ο κόσμος έχει μεταναστεύσει) και το δικό σας να έχει ανέβει 120% σύμφωνα με δήλωσή σας. Πώς γίνεται στελέχη του ΚΚΕ, αυτοαποκαλούμενοι ως μέλη της παράταξης του ΠΑΜΕ και του Σωματείου σας να είναι ταυτόχρονα δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές; Πώς γίνεται τα ίδια πρόσωπα να φιγουράρουν στα τοπικά κανάλια (βλ. φωτογραφία), άλλοτε ως εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ (οργάνωση των επαγγελματιών - βιοτεχνών του ΚΚΕ), άλλοτε της Πανσπουδαστικής (οργάνωση των φοιτητών του ΚΚΕ), άλλοτε ως εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Δημοσίου και ταυτόχρονα συνδικαλιστές εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Ιδιωτικού Τομέα;

Αυτά και άλλα πολλά καλείστε να απαντήσετε...

Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του 92% στο Εργατικό Κέντρο Δράμας έχουν δώσει ήδη 2 φορές εξετάσεις ως παράταξη και έχουν επιτύχει. Τώρα καλούμαστε όλοι στις 2 του Απρίλη να ξαναδώσουμε εξετάσεις και όποιος πραγματικά έχει δώσει τους περισσότερους αγώνες, ας είναι ο νικητής.

Τέλος, αυτό είναι το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Δράμας, στο οποίο σας διαθέσαμε γραφείο για να στεγάσετε το Σωματείο σας:

Να σας θυμίσουμε ότι σ’ αυτό το κτίριο κάνουν όλα τα κλαδικά Σωματεία εκλογές,

πλην ΕΝΟΣ που προτιμάει τις καφετερίες…..

Ποιο και γιατί λέτε;

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …