Συνεχώς χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖ-Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ

Διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου και 14,8% στην εκτίμηση ψήφου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στη πρόσθεση ψήφου δίνει 26,3% στη ΝΔ και 15,7% στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,4% , η Πλεύση Ελευθερίας με 1% και «Άλλο κόμμα» με 1,8%.

Αντίστοιχα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, η Χρυσή Αυγή με 8,4%, το ΚΚΕ με 8,1%,  η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,6%, το Ποτάμι με 2,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 2% , η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4% και «Άλλο κόμμα» με 2,4%.

Πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ευρύ προβάδισμα καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφει ιστορικά χαμηλά με μόλις 13%.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 61% των πολιτών, ενώ το 68% θεωρεί αρνητική την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα που θα γκρεμίσει τη ΝΔ από την κυβέρνηση

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα που θα γκρεμίσει τη ΝΔ από την κυβέρνηση», λέει …