Η δυνατότητα αμοιβαίας μετάταξης μεταξύ υπαλλήλων που ανήκουν στην ίδια κατηγορία και κατέχουν τυπικά προσόντα του κλάδου στον οποίο μετατάσσονται, δίνεται με το νέο πλαίσιο κινητικότητας, το οποίο, όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο.
Όπως προβλέπει ο νόμος για την κινητικότητα, ο υπάλληλος που επιθυμεί να µεταταγεί σε άλλη υπηρεσία µε τη συγκεκριμένη διαδικασία, υποβάλλει αίτηση στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία δημοσιοποιεί το αίτημά του υπαλλήλου, µε ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την κινητικότητα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση προς το φορέα του υπαλλήλου που ζήτησε αρχικά την αμοιβαία μετάταξη.
Απαρέγκλιτες προϋποθέσεις είναι οι μετατασσόμενοι να ανήκουν στην ίδια κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα και να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου / ειδικότητας στον οποίο μετατάσσονται.
Η μετάταξη θα διενεργείται, κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, αλλά και µετά από γνώμη των συλλογικών οργάνων των φορέων προέλευσης και υποδοχής, µε απόφαση των αρμόδιων προς διορισμό οργάνων των φορέων προέλευσης και υποδοχής, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Για αυτού του είδους τις αποσπάσεις, η χρονική τους διάρκεια δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο έτη, μετά το πέρας των οποίων απαιτείται η επανεξέτασή τους από την Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας του αιτήματος του υπαλλήλου για παράταση της απόσπασης έως δύο έτη, συνεκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Και στα ΚΕΠ
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr την περίοδο δημοσίευσης του νόμου για την κινητικότητα, είχε προστεθεί σχετική πρόβλεψει και για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4, αναφέρει ότι: «ειδικές διατάξεις περί αμοιβαίων μετατάξεων διατηρούνται σε ισχύ».
Αυτό, γίνεται για να καταδείξει ότι δεν έχουν καταργηθεί οι ειδικές διατάξεις περί της αμοιβαίας και κυρίως, αυτό αφορά κατηγορίες των ΚΕΠ.