Η επόμενη δόση για τα Οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι περίπου στις 20 Οκτωβρίου 2017 θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα των οικογενειακών επιδομάτων (Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και Ειδικό επίδομα τρίτεκνων πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους, πράγμα όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως καθώς στον ΟΓΑ κάνουν προσεκτικές κινήσεις και, όπως έχει αποδειχθεί, αποφεύγουν το «παιχνίδι» των ημερομηνιών πριν σιγουρευτούν για τις διαδικασίες που προηγούνται. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού προχωρούν με βάση το άρθρο από το "aftodioikisi.gr" στην εκκαθάριση των αιτήσεων A21 προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν από τα τέλη Αυγούστου μέσα Σεπτέμβρη και δεν εκκαθαριστούν οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα αναγκαστούν να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται η οποία αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Άλλωστε πριν λίγους μήνες ο ΟΓΑ είχε ενημερώσει σχετικά:

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Ιουλίου 2017 και μετά, η πληρωμή παραπέμπεται στη δόση του Γ’ τριμήνου. Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, λήξη σπουδών τέκνου/ων άνω των 18 ετών, κλπ), θα πρέπει, έγκαιρα, και όχι πέραν της 15-1-2018 να προβαίνει σε συμπλήρωση – τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής αίτησής (έντυπο Α21).

Την ικανοποίησή του για την προστασία από κατάσχεση των έκτακτων βοηθηµάτων που χορηγούνται στους οικονοµικά αδύναµους πολίτες, εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη επισηµαίνοντας ότι αυτή η ευνοϊκή εξέλιξη είναι ένα πολύ θετικό πρώτο βήµα για την προστασία των πάσης φύσεως βοηθηµάτων που χορηγούνται στους ευάλωτους πολίτες. Η Ανεξάρτητη Αρχή είχε γίνει αποδέκτης αναφορών πολιτών που είχαν διαπιστώσει κατάσχεση βοηθηµάτων των δήµων προς ΑµεΑ ή άλλους πάσχοντες ή οικονοµικά ασθενείς δηµότες ακόµα και από λογαριασµό συνδικαιούχου και είχε ζητήσει από τους αρµόδιους Υπουργούς να λάβουν µέτρα ώστε να µην ακυρώνεται στην πράξη ο ίδιος ο σκοπός της χορήγησης των βοηθηµάτων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επισηµαίνει ότι η προστασία πρέπει να επεκταθεί και στα προνοιακά επιδόµατα που καταβάλλονται περιοδικά από δηµόσιους φορείς, δεδοµένου ότι ο σκοπός του νοµοθέτη δεν διαφοροποιείται σε ό,τι αφορά τη χορήγησή τους και θεωρεί απαραίτητη την άµεση συνολική επανεξέταση του σχετικού νοµοθετικού πλαισίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να κάνουμε κράτος που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο

Στη γενέτειρα του την Κρήτη, βρίσκεται για τον Δεκαπενταύγουστο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης …