Πάνω από 500 εφαρμογές αποσύρει η Google Play

Περισσότερες από 500 εφαρμογές διέγραψε το Google Play λόγω ενός κακόβουλου λογισμικού το οποίο βρέθηκε στις συγκεκριμένες εφαρμογές. Το συγκεκριμένο malware, το οποίο φέρει το όνομα lgexin, επέτρεπε στους δημιουργούς των εφαρμογών να εγκαταστήσουν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή λογισμικό παρακολούθησης των κινήσεων του χρήστη έτσι ώστε να αποσταλεί το διαφημιστικό του προφίλ σε δίκτυα που διακινούν διαφημίσεις.

Την ανακάλυψη όπως τονίζει το "pagenews" έκανε η Lookout, εταιρεία ασφαλείας για κινητά.

Ανάμεσα στις εφαρμογές που καταργήθηκαν περιλαμβάνονται και κάποιες με πάνω από 1 εκατ. λήψεις.

Όσο για τις εφαρμογές, σύμφωνα με τη Lookout, αυτές περιλαμβάνουν:

  • Παιχνίδια που απευθύνονται σε έφηβους (ένα με 50-100 εκατ. λήψεις)
  • Εφαρμογές για τον καιρό (μία με 1-5 εκατ. λήψεις)
  • Εφαρμογές για ραδιόφωνο στο διαδίκτυο (500.000-1 εκατ. λήψεις)
  • Επεξεργαστές φωτογραφιών (1-5 εκατ. λήψεις)
  • Εκπαίδευση, υγεία και ταξίδια.

Παράλληλα, η Google με email ενός εκπροσώπου της ανέφερε πως “κάναμε τα απαρραίτητα βήματα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των χρηστών μας και ευχαριστούμε τη κοινότητα ερευνητών που βοηθούν με την ακεραιτότητα του Android”.

Η Google δήλωσε ότι προστάτευσε αναδρομικά χρήστες που έχουν ήδη κάνει λήψη των εφαρμογών, μέσω ενημέρωσης ή κατάργησης των εφαρμογών.

Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι πίσω από τη δημιουργία του lgexin δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τη χρήση του στις εν λόγω εφαρμογές.


 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς (και) οι Χούθι φταίνε που έχει ακριβύνει ο καφές

Οι παλιές καλές εποχές που ο εσπρέσο κόστιζε 1 ευρώ, έχουν παρέλθει. Οι τιμές έχουν …