Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Οι εξαγγελίες των πρωθυπουργών στη ΔΕΘ δεν παίρνονται στα σοβαρά από τον Ελληνικό λαό (VIDEO)

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου του Σαββάτου στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι «η Διεθνής Έκθεση δεν έχει πλέον εμπορικό περιεχόμενο, έχει πολιτικό περιεχόμενο. Είναι μεγάλο πολιτικό γεγονός και ως εκ τούτου τα συνδικάτα είναι υποχρεωμένα να είναι παρόντα μιας και εδώ εξαγγέλλεται η οικονομική πολιτική του επόμενου χρόνου από τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας οτι για τα συνδικάτα είναι μία γεμάτη από δράσεις εβδομάδα.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αν και είναι η 3η φορά που θα βρεθεί στην ΔΕΘ, δεν θα βρεθεί με τα Συνδικάτα, σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρέθηκε μαζί τους, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο παράδειγμα ως «πρόβλημα στην Δημοκρατία».

«Πλέον έχουμε πολλούς ημιαπαχολούμενους οι οποίοι πλέον πληρώνονται με ελάχιστους μισθούς και τα κάποια δειλά βήματα που γίνονται δεν λύνουν το πρόβλημα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι « η ΔΕΘ είναι ένα γεγονός το οποίο σημαδοτεί την έναρξη της νέας οικονομικής περιόδου. Οι εξαγγελίες των πρωθυπουργών όλα αυτά τα χρόνια δεν παίρνονται σοβαρά από τον ελληνικό λαό. Δεν μιλούν με καθαρότητα και ειλικρίνεια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με την ΓΣΈΕ ωστόσο ο πρωθυπουργός εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχει συνομιλήσει με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε ως πρωτοφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προετοίμασε τη ΔΕΘ δέκα και δεκαπέντε μέρες πριν».

«Ο πρωθυπουργός έκανε μία επιλεκτική σύσκεψη φορέων, όπως και στην Αθήνα όπου έκανε μία επιλεκτική επιλογή, όπως και στην Αθήνα κάλεσε τους εργοδότες και δεν κάλεσε τη ΓΣΕΕ», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα το δικαίωμά τους, στην εργασία....


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για την επιταγή αγοράς βιβλίων

Λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων επιταγής (voucher) 25 ευρώ για αγορά βιβλίων ΔΥΠΑ 2024 …