450 οι νεκροί του φονικού σεισμού στο Ιράν-Εδώ η στγμή του σεισμού(VIDEO)

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, οι αρχές της οποίας κήρυξαν τριήμερο πένθος.

Νεότερος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού κάνει λόγο για 450 νεκρούς στο Ιράν και περισσότερους από 2.500 τραυματίες, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβαίνουν όλο και περισσότερα βίντεο από τη στιγμή που τα ρίχτερ ταρακουνούν Ιράκ και Ιράν.

Όπως φαίνεται σε αυτά, μόλις γίνεται αισθητός ο σεισμός, ο κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος, ενώ αντικείμενα πέφτουν σε σπίτια και γραφεία. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανέβασε ένας χρήστης από σούπερ μάρκετ, στο οποίο φαίνονται όλα τα προϊόντα να σωριάζονται από τα ράφια.

 

Πάντως οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 450 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από επτά χιλιάδες άλλοι.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην επαρχία Κερμανσάχ τελείωσαν», δήλωσε ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Ο σεισμός 7,3 βαθμών που έπληξε το βράδυ της Κυριακής μια περιοχή κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν ισοπέδωσε χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν) καθώς πολλοί κάτοικοι κοιμούνταν. Πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η δόνηση έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα 29.4.2024

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και …