Απλήρωτοι και εν μέσω κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στην «Παιδική Στέγη»

paidiki-stegi-apergiaΑπλήρωτοι για περισσότερο από έξι μήνες, καθώς από τον Απρίλη μέχρι σήμερα τους έχει καταβληθεί μόνο το επίδομα αδείας, είναι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Παιδική Στέγη». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και τη γενική γραμματέα Πρόνοιας, διεκδικώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απληρωσιάς.

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ, καθώς και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σταθμών, με το πέρασμα της ευθύνης για τη λειτουργία τους, της περιουσίας του ιδρύματος και των εργαζομένων στους δήμους.

Από την πλευρά του υπουργείου δεν έλειψε η ...συμπάθεια για το δίκιο των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να αναλάβουν κάποια δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ακόμα και για το αίτημα για έκτακτη ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ, που δεν είναι παρά μια μικρή ανάσα για τους απλήρωτους, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον να τονιστεό ότι η διοίκηση παρακρατεί το 10% του μισθού τους από τον Οκτώβρη του 2014, παρά τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ που δικαίωσαν τους εργαζόμενους, ωστόσο έμειναν ανεφάρμοστες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 146,43 μονάδων (+0,38%), στις 38.386,09 μονάδες …