Στο ΣτΕ οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής(ΦΩΤΟ)

ekso-apo-to-ste-oi-metalloruxoi-tis-xalkidikisΣυγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο του ΣτΕ, επί της οδού Πανεπιστημίου, βρέθηκαν σήμερα το πρωί,   70 και πλέον μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός, ανανμένοντας την απόφαση της ακροματικής διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός και ενώ η κανονική δικάσιμος για τις αιτήσεις ακυρώσεως έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2015.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως η απελθούσα κυβέρνηση αποφάσισε να ανακόψει την εξέλιξη της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής ανακαλώντας τις άδειες της εταιρείας λίγες ημέρες πριν την παραίτησή της για λόγους ψηφοθηρικούς και πολιτικού εντυπωσιασμού, με αποτέλεσμα 2.000 άνθρωποι να είναι πρακτικά άνεργοι από τις 24/8/2015.

Η προσφυγή έχει κατατεθεί εναντίον της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, για την ακύρωση της ανάκλησης των τεχνικών μελετών της Ελληνικός Χρυσός που οδήγησε στην αναστολή των εργασιών της εταιρείας και σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

πετρέλαιο θέρμανσης: Φθηνότερο φέτος - Ανησυχία για επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα διαμορφώνεται κοντά στο 1,11 ευρώ ανά …