Distressed young manager man holds her head with hand. Modern office man at working place, depression and crisis concept

Κινδυνεύει η δουλειά σας;

Distressed young manager man holds her head with hand. Modern office man at working place, depression and crisis concept

Αν αρχίσεις να αισθάνεσαι πως η δουλειά σου βρίσκεται σε κίνδυνο θα πρέπει να ενεργήσεις προληπτικά και να προετοιμαστείς εκ των προτέρων. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει την κατάσταση και θα σου επιτρέψει να αντιμετωπίσεις το θέμα συναισθηματικά και οικονομικά, καθώς και να σχεδιάσεις τις επόμενες κινήσεις σου, όπως τις περιγράφει το "orama-group.com".

Ψυχραιμία λοιπόν και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1.Αξιολόγησε την οικονομική σου κατάσταση: Βεβαιώσου ότι έχεις αρκετές αποταμιεύσεις για να περάσεις τους επόμενους 6 μήνες. Διαφορετικά, κόψε τα περιττά έξοδα και άρχισε να βάζεις χρήματα στην άκρη αμέσως. Αν είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις το εισόδημά σου, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να πουλήσεις στο ίντερνετ πράγματα που δε χρειάζεσαι.

Αυτό θα σε βοηθήσει τόσο να μαζέψεις κάποια χρήματα, όσο και να καθαρίσεις το σπίτι σου.

2.Έλεγξε τα συναισθήματά σου στη δουλειά: Μη γίνεις επιθετικός ή αμυντικός γιατί αυτό θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Επίσης, κράτησε τους φόβους σου για τον εαυτό σου, και μη μιλάς γι’αυτούς με τους συναδέλφους σου. Μείνε σίγουρος για τον εαυτό σου και επαγγελματίας. Μη μιλάς άσχημα για το αφεντικό σου στους συναδέλφους σου και μη θυμώνεις μαζί της/του.

3.Μίλα με το αφεντικό σου: Σε ορισμένους οργανισμούς, ο διευθυντής στον οποίο αναφέρεσαι για οργανωτικούς σκοπούς και ο διευθυντής με τον οποίο εργάζεσαι μπορεί να διαφέρουν, σε ένα project-based περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα κι αν είσαι επιτυχημένος, οι επιτυχίες σου ενδέχεται να μην είναι γνωστές στον διευθυντή στον οποίο δίνεις αναφορές. Έτσι, μπορείς να μιλήσεις στον διευθυντή με τον οποίο εργάζεσαι για να μάθει και ο άλλος τις επιτυχίες σου.

4.Να είσαι ορατός: Να είσαι κοντά στο αφεντικό σου πιο συχνά και να προσφέρεσαι να την/τον βοηθήσεις με τα καθήκοντά της/του. Αν δεν θέλει τη βοήθειά σου, ρώτησε άλλους διευθυντές αν τη χρειάζονται. Μην κάθεσαι στη γωνία σου όλη μέρα. Να είσαι ορατός και να δείχνεις πρόθυμος να βοηθήσεις και να εκτελέσεις συγκεκριμένες εργασίες. Ίσως ο διευθυντής κάποιου άλλου τμήματος δει την αξία σου και σε πάρει στη δική του ομάδα.

5.Ξεκίνα να ψάχνεις για άλλη δουλειά: Πήγαινε σε διάφορα events, μίλα με ανθρώπους απ’τον τομέα σου, ενημέρωσε το βιογραφικό σου και κάνε αιτήσεις για δουλειά. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποιο γραφείο ευρέσεως εργασίας και να τους δώσεις το βιογραφικό σου.

Είναι προτιμότερο να αρχίσεις νωρίς και να πας σε όσο περισσότερες συνεντεύξεις γίνεται. Μόνο έτσι θα έχεις μια σαφή κατανόηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ποια είδη θέσεων είναι διαθέσιμα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Έκρηξη της εγγεγραμμένης ανεργίας τον Νοέμβριο 2024, σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ)!!

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο 2024: ● Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 962.050 ανθρώπους (ποσοστό 21,2%) ● …