"Συντηρητικοί" καταναλωτές οι Έλληνες

Ως πιο συντηρητικοί προς τον ρόλο της επιστήμης και των τεχνολογικών καινοτομιών στην ασφάλεια των τροφίμων σε σχέση με τους καταναλωτές σε αρκετά άλλα Κράτη Μέλη, εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές, στην μελέτη σε δείγμα 6.268 καταναλωτών από 25 Κράτη Μέλη της ΕΕ, που διεξήγαγε η EFSA(το Εστιακό Σημείο του ΕΦΕΤ στην Ευρώπη), για την καταγραφή των απόψεων των καταναλωτών για τους αναδυόμενους κινδύνους για την τροφική αλυσίδα, καθώς και για τις προτιμήσεις τους ως προς τον τρόπο με τον οποίον θα ήθελαν να ενημερώνονται για αυτούς.

Επίσης, οι Έλληνες καταναλωτές ήταν μεταξύ αυτών όπου η αίσθηση της επικινδυνότητας για τους αναδυόμενους κινδύνους φαίνεται να αυξάνεται όταν αυτοί διαβάζουν πληροφορίες που εμπεριέχουν αβεβαιότητα ή ασάφειες.

Πέρα από τα παραπάνω, παρατηρήθηκε διαφορετική αντίληψη των καταναλωτών ως προς κινδύνους που είναι ήδη γνωστοί και κινδύνους που είναι αναδυόμενοι.

Έτσι, γενικά, οι καταναλωτές εξέφρασαν μεγαλύτερη ανησυχία για γνωστούς κινδύνους παρά για αναδυόμενους κινδύνους. Μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών αναδυόμενων κινδύνων, μεγαλύτερη ανησυχία φάνηκε να προκαλούν αυτοί που σχετίζονται με νοθεία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γ. Στουρνάρας: Οι προκλήσεις για την οικονομία και τις τράπεζες

Σύμφωνα με τρέχουσες προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2024 …