Διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού

Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους υποψήφιους να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να συμπεριληφθούν στις λίστες του εποχικού προσωπικού που προσλαμβάνεται στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Έτσι ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού, πλην γιατρών σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας), δηλαδή νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και οι ΔΥΠε, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το Νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου», η ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Συνολικά μέσω αυτής της διαδικασίας αναμένεται να προσληφθούν 1.000 άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διαδικασία έχουν όσοι κατέχουν τα υποχρεωτικά προσόντα ανά κατηγορία και κλάδο. Στη νέα διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι, έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας τους, και κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ.)

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων, αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν : προϋπηρεσία σε Δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κτλ.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,42%, πάνω από τις 1.420 μονάδες στο κλείσιμο

Πώς κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η …