Την τελευταία της πνοή του νοσοκομείο των Χανίων όπου νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ από τις 20 Σεπτεμβρίου, άφησε η 20χρονη Αλέκας Τσιλιγιάννη από το Αγρίνιο. Η είδηση του θανάτου της, έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Η άτυχη κοπέλα, είχε βρεθεί αναίσθητη σε ασανσέρ, στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου εργάζονταν κάνοντας την πρακτική της, στο Ακρωτήρι Χανίων και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανή ανακοπή καρδιάς που υπέστη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα, έδινε άνιση μάχη για τη ζωή της, ενώ οι γιατροί από την αρχή έδιναν πολύ λίγες ελπίδες, μιας και ήλπιζαν ουσιαστικά σε ένα θαύμα.
Σύμφωνα με το "agriniopress.gr", η είδηση του θανάτου της, έχει προκαλέσει θλίψη στην περιοχή της Μακρυνείας απ’ όπου κατάγονταν, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει (νεκροψία-νεκροτομή), αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το μοιραίο.
Οι δηλώσεις του κ. Παπαδομανωλάκη:
«Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα.
Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό. Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας.
Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.
Για το αν έχει δει τα ρούχα που φορούσε η κοπέλα την ημέρα του τραγικού περιστατικού: «Όχι. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα που η κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Δεν γνώριζα καν το περιστατικό. Επηρεαστήκαμε πολύ και ο συνεργάτης μου και εγώ. Μιλάμε για ένα νέο παιδί. Είναι πολύ βαρύ αυτό που συνέβη…»