Άνεργος το 1ο κρούσμα εθισμού σε τηλεοπτικές σειρές

Στην εποχή του binge watching, όπως είναι πια η επίσημη ονομασία του φαινομένου να βλέπει κανείς με τις ώρες back to back επεισόδια από την αγαπημένη του σειρά, Ινδός άνεργος φαίνεται ότι το παράκανε και κατέφυγε για βοήθεια στο ειδικό τμήμα του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας της Μπανγκαλόρ.
Αυτό που από τα τοπικά μέσα της Ινδίας περιγράφεται ως «εθισμός στο Netflix» αφορά έναν 26χρονο άνεργο, που είχε καταφύγει στη συστηματική παρακολούθηση σειρών στη γνωστή υπηρεσία streaming για να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Hindu», τους τελευταίους έξι μήνες περνούσε επτά ώρες την ημέρα βλέποντας σειρές.

Ο Manoj Kumar Sharma, καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας του ινστιτούτου, επικεφαλής της κλινικής Υγιούς Χρήσης της Τεχνολογίας, στην οποία απευθύνθηκε ο νεαρός άνδρας, διευκρίνισε στη «Hindu» ότι η παρακολούθηση σειρών έκανε τον ασθενή να νιώθει καλά: «Κάθε φορά που η οικογένειά του τον πίεζε να κάνει κάτι για να βγάζει τα προς το ζην ή όταν έβλεπε τους φίλους του να τα πηγαίνουν καλύτερα από αυτόν, έβλεπε τις σειρές ασταμάτητα. Ηταν μια μέθοδος για να δραπετεύει.

Ξεχνούσε έτσι τα προβλήματά του και αντλούσε τεράστια ευχαρίστηση από αυτό». Αυτή η αφύσικη μέθοδος άντλησης ευχαρίστησης, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα την κόπωση της όρασής του και τη διαταραχή του ύπνου του. Τώρα, στην κλινική όπου κατέφυγε υποβάλλεται σε ψυχανάλυση, σε ασκήσεις χαλάρωσης και του παρέχεται συμβουλευτική για να βρει εργασία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και να ξεφύγει από τον εθισμό.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Παλιές αστυνομικές πρακτικές τύπου "συνήθως υπόπτων" δεν αρμόζουν σ’ ένα σύγχρονο κράτος δικαίου»

Σημειώνει ότι «η Δημοκρατία μας, δεν ενεργεί με βάση το προφίλ "φίλων ή εχθρών"» και …