Την Πέμπτη η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνος Κατσίφα

Την Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου παραδόθηκε στην οικογένειά του μία εβδομάδα μετά το πρώτο επίσημο αίτημα στις αλβανικές Αρχές. Ο απεσταλμένος του CNN Greece, Κώστας Πλιάκος βρίσκεται στο χωριό Βουλιαράτες, όπου επικρατεί θλίψη και προβληματισμός.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θα ταφεί με στρατιωτικά ρούχα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος μίλησε στο "CNN Greece", η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση, πριν μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πατέρας του 35χρονου δηλώνει θυμωμένος και προβληματισμένος τόσο για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, δολοφονία του παιδιού του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικογένεια από τις αλβανικές αρχές, πρώτον για τη μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της σορού και δεύτερον για την «σχεδόν καταδρομική επιχείρηση» στο σπίτι τους, κατά την οποία του «έβαλαν το όπλο στον κρόταφο».

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Στο χωριό έχουν από νωρίς φτάσει συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πλημμυρίσουν οι Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο. Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ: «Να γίνουμε γέφυρα μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης»

«Η Ελλάδα κατανοεί την τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του εκλεγμένου μέλους», προσέθεσε ο …