Συγχαρητήρια στην Αθήνα για τις Πρέσπες από Λονδίνο και Ουάσινγκτον

Για ιστορική ευκαιρία κάνουν λόγο τόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο όσο και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι αναφορικά με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.
Ο Μάικλ Πομπέο σε δήλωση του ανέφερε ότι: «Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, κουράγιο και επιμονή στην αναζήτηση λύσης στην διαμάχη για την ονομασία, η οποία θα επιτρέψει στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει την νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Οι ΗΠΑ χειροκροτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία να προαχθούν η σταθερότητα, η ασφάλεια και ευημερία σε όλη την περιοχή».
Την ίδια στιγμή συγχαρητήριο μήνυμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην ελληνική κυβέρνηση για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε μέσω του Τwitter η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Historic moment for Greece and the wider region with positive vote for Prespes Agreement. Congratulations to Greece’s parliament and government @atsipras.

— Theresa May (@theresa_may) January 25, 2019

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή με τη θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγχαρητήρια στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας και στην ελληνική κυβέρνηση» έγραψε η Τερέζα Μέι.
Παράλληλα συγχαρητήρια για τη «ρεαλιστική λύση στη διένεξη για το ονοματολογικό», που επισφραγίστηκε με τη σημερινή κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, εκφράζει εκ μέρους των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος και επικεφαλής των υποψηφίων του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, Αντρέας Σίντερ.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, με την κύρωση και από την ελληνική Βουλή της αλλαγής του ονόματος, που ακολούθησε την κύρωση της νωρίτερα από την Βουλή της «Μακεδονίας», καθίσταται δυνατή προς όφελος και των δύο κρατών, η εξάλειψη μίας εθνικιστικά φορτισμένης διένεξης, χάρις στη ρεαλιστική πολιτική Ελλήνων πολιτικών και πολιτικών της «Μακεδονίας».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις στην Αθήνα την Κυριακή 29.9.2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής 16ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου «Greece Race for the Cure 2024» την Κυριακή …