Βέβαιος πως το 2019 θα είναι ιστορική χρονιά δηλώνει ο Τσίπρας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πεπεισμένος ότι το 2019 θα είναι «μια ιστορική χρονιά» για την Ελλάδα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνησή του έβγαλε την χώρα από τα Μνημόνια και έλυσε την διένεξη για το Μακεδονικό που παρέμενε ανοιχτή επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του «Economist», ο κ. Τσίπρας εκτιμά πως το 2019 «συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης», και συνάμα «θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας […] της Ελλάδας των πολλών».
Σημειώνει πως υπάρχουν ξανά λόγοι αισιοδοξίας για την κοινωνία και προοπτική, προσθέτοντας πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει και η χώρα βρίσκει τον βηματισμό της.
Δεδομένου ότι το 2019 είναι η χρονικά τριών εκλογικών αναμετρήσεων ο πρωθυπουργός κάνει τον δικό του απολογισμό. Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ «κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αποκαταστήσει αδικίες έναντι των πολλών, να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», αναφέρει.
Στέκεται ειδικά στα εργασιακά – ενόψει και της νομοθέτησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υπερκατώτατου – υποστηρίζοντας πως βασικό στοιχεί της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναδιανομή πλούτου.
Αυτό επιτυγχάνεται «με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας», γράφει. «Από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και φυσικά την αύξηση των μισθών».
Όσον αφορά το Μακεδονικό, σημειώνει πως η συμφωνία των Πρεσπών έλαβε τέλος σε μία διένεξη που «αποτέλεσε διαχρονικά τροφή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και στις δύο πλευρές των συνόρων».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κληρονομιά: Πώς θα βγαίνει το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για τους θανόντες συγγενείς

Το μόνο που θα έχει να κάνει ο κληρονόμος είναι να υπογράψει μια δήλωση συναίνεσης …