Απόρρητα δεδομένα που αφορούν την υγεία περισσότερων από 14.000 οροθετικών, ανάμεσά τους και ξένους που επισκέφθηκαν την χώρα, υπεκλάπησαν στη Σιγκαπούρη και διέρρευσαν διαδικτυακά.
Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση των δεδομένων που αφορούν την υγεία πολιτών και σημειώθηκε το 2016.
Εκτιμούν ότι ένας οροθετικός Αμερικανός, ο σύντροφος του οποίου ήταν προβεβλημένος γιατρός στη Σιγκαπούρη, ευθύνεται για την διαρροή.
Η διαρροή σημειώνεται λίγους μόλις μήνες μετά την κλοπή των φακέλων υγείας περίπου 1,5 εκατομμυρίου Σιγκαπουρέζων, ανάμεσά τους και του πρωθυπουργού, τον περασμένο χρόνο.
Απόρρητες πληροφορίες όπως ονόματα, διευθύνσεις, ιατρικές πληροφορίες, κατάσταση του HIV, φέρεται ότι περιλαμβάνονται στην τελευταία αυτή υποκλοπή.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, έχουν υποκλαπεί πληροφορίες για 5.400 Σιγκαπουρέζους και 8.000 ξένους που αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο 2013 .
Μέχρι το 2015 δεν επιτρεπόταν σε ξένους οροθετικούς να επισκεφθούν τη χώρα ούτε ως τουρίστες.
Σήμερα όποιος επιθυμεί να παραμείνει εκεί για περισσότερες από 90 ημέρες υποβάλλεται σε υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορέας του AIDS.
Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ένας 33χρονος αμερικανός πολίτης, ο οποίος διέμενε στη Σιγκαπούρη από το 2008, βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή.
Ο Μίκι Φαρέρα-Μπροσέ είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για απάτη και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικές ουσίες το 2016 και τον περασμένο χρόνο απελάθηκε.
Είναι ο πρώην σύντροφος του Λερ Τεκ Σιάνγκ, του πρώην επικεφαλής της Εθνικής Μονάδας Δημόσιας Υγείας της Σιγκαπούρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί γιατί φέρεται να βοήθησε τον Φαρέρα-Μπροσέ να πλαστοποιήσει τα ιατρικά του αρχεία για να αποκρύψει ότι ήταν οροθετικός.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λερ έδωσε για εξέταση δικό του αίμα δηλώνοντάς το ως του Φαρέρα-Μπροσέ ώστε να επιτραπεί στον τελευταίο η είσοδος στη χώρα.
Χθες Δευτέρα αξιωματούχοι του τομέα υγείας ανακοίνωσαν ότι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν "σχεδόν με όλους" τους μόνιμους κατοίκους και τους Σιγκαπουρέζους τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στην λίστα αλλά ότι κατάφεραν να επικοινωνήσουν μόλις με 900.
Μια γραμμή επικοινωνίας άνοιξε για όσους επλήγησαν από το σκάνδαλο στους οποίους θα προσφερθεί και ψυχολογική υποστήριξη, επιβεβαίωσε ο Τσαν Χενγκ Τσι του υπουργείου Υγείας.
Ο Φαρέρα-Μπροσέ πιστεύεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι γνωστό σε ποια χώρα.
Σιγκαπούρη:Προσωπικά δεδομένα 14.000 οροθετικών υπεκλάπησαν και διέρρευσαν
Σχόλια
To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.