Μητσοτάκης από Γιαννιτσά: «Όχι, κ. Τσίπρα, το 70% του ελληνικού λαού και το 80% της Μακεδονίας είναι απέναντι στη Συμφωνία»

photo: Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα τα Γιαννιτσά, όπου παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Πέλλας.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί αναφέρθηκε αρχικά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Δυστυχώς, χθες βράδυ, 153 πρόθυμοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα μας. Είναι μια συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε εν κρυπτώ ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς, αλλά και ο κ. Καμμένος, ο οποίος τώρα ξαφνικά φόρεσε τη στολή του Μακεδονομάχου. Δεν θέλω, όμως, να ξεχνάτε ότι ήταν αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα στις Πρέσπες να υπογράψει τη συμφωνία και έχει εξίσου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά τα οποία, δυστυχώς, συμβαίνουν.

Φίλες και φίλοι, η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, από πέρυσι τέτοια εποχή που είχα ξαναβρεθεί εδώ στα Γιαννιτσά, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της. Είμαστε απέναντι σε αυτήν τη συμφωνία. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Εξηγήσαμε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί η συμφωνία αυτή ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι 152 πρόθυμοι βουλευτές, χθες, με την τελική τους ψήφο, επικύρωσαν κάτι εθνικά απαράδεκτο. Την αναγνώριση, όχι απλά “μακεδονικής” γλώσσας, αλλά ουσιαστικά “μακεδονικής” εθνότητας για τους γείτονές μας. Για να σας το πω πολύ απλά: Είπαν “ναι” στα αιτήματα του κ. Ζάεφ, στα πάγια αιτήματα των Σκοπιανών, εκεί που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πει “όχι”. Εκεί που είπε “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εκεί που είπε “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, στο Βουκουρέστι, το 2008. Εκεί που είπε “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” και με πολύ μεγάλη ευκολία επέτρεψε σήμερα στους γείτονές μας να υπερηφανεύονται και να ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι οι “Μακεδόνες”. Οι μόνοι “Μακεδόνες”, όπως θα μας πουν σε λίγο.

mitsotakis giannitsa1

Επαναλαμβάνω, φίλες και φίλοι, αυτό το οποίο είπα και χθες στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια κυρωμένη διεθνή συμφωνία. Δεν απεμπολεί, όμως, τα εθνικά όπλα, τα οποία έχει στη διάθεσή της. Και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα, θα το κάνει.

Σκεφτόμουν στη Βουλή, καθώς άκουγα χθες τον κ. Τσίπρα, γιατί άραγε με τόση μεγάλη ευκολία συμφώνησε σε μια απαράδεκτη εθνική παραχώρηση; Και κατέληξα, φίλες και φίλοι, σε ένα συμπέρασμα: Το συμπέρασμα είναι απλό. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι υπέγραψαν αυτήν τη συμφωνία, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που το 2008, όταν εμείς δίναμε τη μάχη στο Βουκουρέστι, υπέγραφαν κείμενα να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σκέτο. Αυτό πίστευαν πάντα, αυτό ήθελαν. Και αυτό, δυστυχώς, τελικά έκαναν πράξη. Δεν αναγνώρισαν ποτέ την ιστορική ιδιαιτερότητα αυτής της περιοχής. Δεν ταυτίστηκαν ποτέ, δεν συντονίστηκαν με τη συνείδηση ενός λαού που γνωρίζει πολύ καλύτερα από αυτούς ποια είναι η Ιστορία του».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε με ορισμένες ιστορικές αναφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ -σε αυτά τα χώματα λίγο παρακάτω- ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας, που γνωρίζει ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να συγκροτηθεί ως Κράτος έτσι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Και επιτρέψτε μου να σας πω και κάτι πιο προσωπικό: Ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είχα τη χαρά ποτέ να τον γνωρίσω, πέθανε νέος, το 1944, μέσα στην Κατοχή, ξεκίνησε το 1912 ως επικεφαλής Σώματος Κρητών Εθελοντών να έρθει να πολεμήσει στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Και η φωτογραφία του κοσμεί το γραφείο μου. Και θυμάμαι πάντα ότι κάποιοι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορεί η Μακεδονία να είναι Ελληνική και να είναι ελεύθερη και να είναι το ελληνικό Κράτος αυτό το οποίο είναι σήμερα.

Αυτές, λοιπόν, τις ιστορικές ευαισθησίες, αυτές τις ανησυχίες πάρα πολλών ανθρώπων, ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά εδώ στην Πέλλα, στα Γιαννιτσά, ο κ. Τσίπρας δεν τις σεβάστηκε. Είχε το θράσος να αποκαλέσει εθνικιστές και ακροδεξιούς όλους αυτούς οι οποίοι του είπαν το αυτονόητο. Εμείς διαφωνούμε με αυτήν τη συμφωνία. Δεν θέλαμε να περάσει αυτή η συμφωνία. Τι σας είπε σε όλους εσάς φίλες και φίλοι; Σας είπε ακροδεξιούς, σας είπε εθνικιστές. Μας είπε κιόλας -σε μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία την οποία είχε με ξένους ηγέτες- και περίπου άμυαλους. Μας είπε ότι μόνο αυτός έχει μυαλό και μόνο αυτός μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλείο της σκέψης του και της μεγάλης συμφωνίας την οποία έκανε. Όχι, κ. Τσίπρα, το 70% του ελληνικού λαού και το 80% της Μακεδονίας είναι απέναντι στη συμφωνία την οποία υπογράψατε. Και τώρα πέφτει σε εμάς το μεγάλο πολιτικό βάρος να μαζέψουμε τα απόνερα από αυτήν την τραυματική συμφωνία και να δούμε πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή, τονίζοντας ότι «αυτά που έχουμε ζήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχουν προηγούμενο. Άλλοι ψηφίζουν τις Πρέσπες, άλλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι κρατάνε τα υπουργεία τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Τώρα πιστεύετε πραγματικά ότι υπήρχε περίπτωση η κυρία Κουντουρά και η κυρία Παπακώστα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν δεν είχαν υπουργείο; Φυσικά και εξαγοράστηκαν: πολιτικά εξαγοράστηκαν, για να στηρίξουν την κυβέρνηση, για να κρατήσουν λίγο ακόμα τις υπουργικές τους καρέκλες».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι δεν αρκεί να καταψηφιστεί ο κ. Τσίπρας, αλλά, όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το 2019 είναι έτος εκλογών και είναι το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Είναι το έτος που, επιτέλους, θα πούμε σε αυτήν την κυβέρνηση τελειώσατε, φύγετε, αρκετή ζημιά κάνατε, μας πνίξατε στους φόρους, μας κοροϊδέψατε, μας εξαπατήσατε και τώρα δώσατε και “μακεδονική” εθνότητα και “μακεδονική” γλώσσα στους γείτονές μας. Ένα από τα τρία αυτά μόνο θα ήταν αρκετός λόγος για να καταψηφιστεί ο κ. Τσίπρας. Δεν μου αρκεί, όμως, φίλες και φίλοι, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι μόνο μια εκλογή απόρριψης του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και αυτού του απαράδεκτου συνοθυλεύματος που μας κυβερνά. Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Θέλω να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ως μια πολιτική δύναμη η οποία την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλύτερη». Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε τις τέσσερις βασικές προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα: μείωση φόρων και εισφορών, επενδύσεις και νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας και ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

mitsotakis giannitsa2

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Απευθυνόμαστε σε όλους. Ακόμη και σε ανθρώπους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους, αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν άλλα κόμματα. Σήμερα οι ιδεολογικές γραμμές για κάποιους ξεθωριάζουν. Γιατί; Γιατί το διακύβευμα για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία, φίλες και φίλοι -και αισθάνομαι πολύ έντονο και μεγάλο το βάρος στις πλάτες μου- αλλά είμαι έτοιμος να το σηκώσω γιατί έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να βγάλουμε οριστικά τον τόπο από την κρίση. Και είναι η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη μάχη της γενιάς μας αυτή. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί, θα την κερδίσουμε μαζί, θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Θα οδηγήσουμε τον τόπο με ασφάλεια, με σιγουριά στην πρόοδο».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα επισκέφθηκε την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών, ενώ στη συνέχεια έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 10 μετοχές - οδηγοί της ανόδου το 2024

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. καταγράφει άνοδο 8,08% από τις αρχές …