Περίεργα και ακρως ανησυχητικά σενάρια φαίνεται πως επεξεργάζεται η Τουρκία για την Κύπρο. Τούρκοι σύμβουλοι του Ερντογάν επεξεργάζονται σενάρια προσάρτησης των κατεχόμενων, τα οποία μάλιστα εισηγούνται στον «Σουλτάνο». Σύμφωνα με την RealNews, οι επεξεργασίες αυτές διαρρέονται προκειμένου να υποχρεώσουν την Ε.Ε και την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για το διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Τα σενάρια αυτά υπάρχουν και θα τεθούν στο τραπέζι επίσημα εάν η Τουρκία δεν καταφέρει να περάσει την «γραμμή» της για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο. Πάντως όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι ακόμα δεν βιάζονται. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, με σχεδιασμό να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά οικόπεδα (5,6 και 7), και σε κάποιο αυτά να πραγματοποιήσει γεώτρηση. Αυτό θα το πραγματοποιήσει είτε ως απάντηση σε ανακοινώσεις για το οικόπεδο, είτε θα γίνει μετά από πρόσκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση του ψευδοκράτους. Τον Ιούνιο η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή και το γεωτρύπανο Yavuz, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τα τρία στάδια της στρατηγικής Το πρώτο είναι η παρουσία επί μήνες στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, δυτικά της Πάφου, των πλωτών της γεωτρύπανων και η πραγματοποίηση γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αν δεν πετύχουν το στόχο τους, που είναι η πρόσκληση στο τραπέζι της μοιρασιάς, θα κλιμακώσουν στο επόμενο επίπεδο που είναι η πραγματοποίηση γεώτρησης σε αδειοδοτημένο τεμάχιο, πιθανόν το 6. Αν και πάλι δεν πετύχουν το στόχο τους, το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης είναι η προσάρτηση των κατεχομένων, για να καταστεί με τον τρόπο αυτό η υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους de facto τουρκική, πάντα με βάση τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Προσάρτηση των κατεχομένων εξετάζει ο «Σουλτάνος» Ερντογάν - Σενάρια «τρόμου» στο Αιγαίο

photo: ΑΠΕ

Περίεργα και ακρως ανησυχητικά σενάρια φαίνεται πως επεξεργάζεται η Τουρκία για την Κύπρο.

Τούρκοι σύμβουλοι του Ερντογάν επεξεργάζονται σενάρια προσάρτησης των κατεχόμενων, τα οποία μάλιστα εισηγούνται στον «Σουλτάνο».

Σύμφωνα με την RealNews, οι επεξεργασίες αυτές διαρρέονται προκειμένου να υποχρεώσουν την Ε.Ε και την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για το διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.

Τα σενάρια αυτά υπάρχουν και θα τεθούν στο τραπέζι επίσημα εάν η Τουρκία δεν καταφέρει να περάσει την «γραμμή» της για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο.

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι ακόμα δεν βιάζονται. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, με σχεδιασμό να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά οικόπεδα (5,6 και 7), και σε κάποιο αυτά να πραγματοποιήσει γεώτρηση.

Αυτό θα το πραγματοποιήσει είτε ως απάντηση σε ανακοινώσεις για το οικόπεδο, είτε θα γίνει μετά από πρόσκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση του ψευδοκράτους.

Τον Ιούνιο η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή και το γεωτρύπανο Yavuz, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τρία στάδια της στρατηγικής

Το πρώτο είναι η παρουσία επί μήνες στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, δυτικά της Πάφου, των πλωτών της γεωτρύπανων και η πραγματοποίηση γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αν δεν πετύχουν το στόχο τους, που είναι η πρόσκληση στο τραπέζι της μοιρασιάς, θα κλιμακώσουν στο επόμενο επίπεδο που είναι η πραγματοποίηση γεώτρησης σε αδειοδοτημένο τεμάχιο, πιθανόν το 6.

Αν και πάλι δεν πετύχουν το στόχο τους, το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης είναι η προσάρτηση των κατεχομένων, για να καταστεί με τον τρόπο αυτό η υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους de facto τουρκική, πάντα με βάση τους τουρκικούς σχεδιασμούς.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προσοχή σε περιστατικά οικονομικής εξαπάτησης

Για την αποφυγή οικονομικής εξαπάτησης επιχειρήσεων/οικονομικών φορέων και με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση τέτοιων περιστατικών, σχετικά με …