Πανελλαδική ναυτεργατική απεργία. Δεμένα σήμερα τα πλοία

απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, με κύριο αίτημα την αύξηση 5% των αποδοχών των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση-κοροϊδία 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το εργαζόμενο προσωπικό.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Κατατίθεται αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025

Αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, αρχίζουν στη Βουλή οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου …