Σημαντικός αριθμός εργαζομένων συμμετείχαν σήμερα, 2/10, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δίνοντας μία απάντηση στην προωθούμενη από την κυβέρνηση..

Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις ενάντια στην κυβερνητική αντεργατική επίθεση

Σημαντικός αριθμός εργαζομένων συμμετείχαν σήμερα, 2/10, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δίνοντας μία απάντηση στην προωθούμενη από την κυβέρνηση, καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ, με το ψευδώνυμο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο συρρίκνωση του απεργιακού δικαιώματος, υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και περιορισμό του δικαιώματος των συνδικάτων να προσφεύγουν μονομερώς στη διαιτησία.

Στην Αθήνα, εκατοντάδες απεργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και πολλών δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και συμμετείχαν στην πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Συμμετείχαν με μπλοκ διαδηλωτών το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΠΟΠΟΚΠ, η ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΜΕΤΑ και από τις δυνάμεις της Αριστεράς η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

Τα συνθήματα που επικράτησαν είχαν σχέση με τα αιτήματα της απεργίας, δηλαδή: Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό
νομοσχέδιο». Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης
Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις

Ξεχωριστή, δυστυχώς, για άλλη μία φορά ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα προπύλαια και η πορεία που ακολούθησε στη βουλή.

The post Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις ενάντια στην κυβερνητική αντεργατική επίθεση appeared first on iskra.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αγορά ακινήτων: Ανάγκη άμεσης επίλυσης προκλήσεων για να διατηρηθεί η ισορροπία

Τι επισήμαναν πρόεδροι οργανώσεων και συνδέσμων της αγοράς ακινήτων για τις προοπτικές και την αντιμετώπιση …