Βόμβα Αγγελή: Περίμενα εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Μια «τρύπα στο νερό» χαρακτήρισε ο Αγγελής την έρευνα για την υπόθεση Novartis στην εισήγησή του στην προανακριτική εξέταση.

«Ο Τσίπρας τα ήξερε όλα»

«Περιμέναμε την εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ προφανώς γιατί επέλεξε να ακούσει τον «Ρασπούτιν» που του έλεγε ότι με διώξεις πολιτικών αντιπάλων θα κερδίσουν τις εκλογές και τον Τζανακόπουλο που έλεγε ότι θα κοστίσει πολιτικά. Η Παπασπύρου είχε σχολιάσει ότι τελικά θα διώξει ο Τσίπρας τον Ρασπούτιν στον ανασχηματισμό.», αποκάλυψε ο Ιωάννης Αγγελής.

Συγκεκριμένα, ο Αγγελής επισημαίνει πως απευθύνθηκαν στον Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος συμφώνησε στην αποπομπή Τουλουπάκη.

«Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο υπουργός. Αυτός έπρεπε να εγκρίνει. Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση είναι ο τότε πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η κ. Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν κι ο «Ρασπούτιν».», προσέθεσε ο Αγγελής.

Όπως υποστήριξε μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί «ούτε ένα νόμιμο έγγραφο από τις ΗΠΑ.

Επίσης, το FBI ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και το επιβεβαίωσε, μάλιστα, και ο Πάιατ στους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης, Κοντονή και Καλογήρου.

Η εμπλοκή της Τουλουπάκη

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η Τουλουπάκη «απέκρυπτε έγγραφα για να μην αποδειχτεί ο δόλος της», ενώ προσέθεσε πως η στρατηγική της αφορούσε τη δίωξη πολιτικών «άρον άρον και ας έβρισκε άκρη ο ανακριτής».

«Διώξτε την Τουλουπάκη αν θέλετε πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο Αγγελής.

Τέλος, είπε πως θα μιλήσει περί «Ρασπούτιν», καθώς υπήρχε κάποιο πρόσωπο «ισχυρότερο» από την εισαγγελία.

«Δεν πρόκειται να πω τις απόψεις μου αλλά την πραγματικότητα. Εάν εσείς θέλετε να αποκαλυφθεί η αλήθεια μία φορά, εγώ θέλω δέκα.

Η γενική μου θέση για την υπόθεση Novartis είναι η εξής:

Διαπίστωσα κάποιες παρανομίες, τις κατήγγειλα, προσπαθήσαμε να τις διορθώσουμε χωρίς θόρυβο εσωτερικά, χωρίς να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης. Δεν τα κατάφερα όμως. Γι αυτό και υπέβαλα σχετικά υπομνήματα και παραιτήθηκα.

Επίσης θέλω να πω ότι ο επόπτης δεν εποπτεύει μόνο, αλλά εποπτεύεται κιόλας. Εγώ έδινα πλήρη αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπάρχει μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, να μείνουν κάποιοι στο απυρόβλητο.

Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να ζητήσουν εξαίρεση. Θα σας πω όλα όσα ξέρω για την υπόθεση και θα σας πω και για το αόρατο τρίτο πρόσωπο που υπήρχε και θα σας πω και ποιο είναι το πρόσωπο.

Κρατούσα ημερολόγιο κάθε μέρα για όσα κάναμε όπως κάνω από την αρχή της καριέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου φανεί τόσο χρήσιμο.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διακοπή ρεύματος τώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι αυτή την ώρα εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, …