Αιχμές Κουμουτσάκου κατά Σημίτη: Μικρόψυχη και διχαστική η αρθρογραφία του

«Μικρόψυχη και διχαστική» χαρακτήρισε την αρθρογραφία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σχετικά με τη συμφωνία του Ελσίνκι και τις αιχμές που άφησε κατά του Κώστα Καραμανλή, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε την ανάγκη ομοψυχίας και ενότητας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όπως είπε, που η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις της.

Στο σημείο αυτό, και απαντώντας στον κ. Σημίτη χωρίς να τον κατονομάσει, ο οποίος είχε κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για τη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζεται ομοψυχία και ενότητα εντός της χώρας, απέναντι στην έντονη τουρκική προκλητικότητα. Και για αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά μαζί και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χτίζουν στο εσωτερικό το τελευταία διάστημα ένα τείχος εθνικής ενότητας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα. Γι αυτό, ακούστηκε ως ατόπημα, κάτι που έγινε χθες. Την ώρα της ανάγκης εθνικής ομοψυχίας, ακούστηκαν κάποιες φωνές διχαστικής μικροψυχίας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής παραφωνία, μια μικρή παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε αμέσως».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μύθους και αλήθειες που πρέπει όχι τώρα αλλά κάποια στιγμή να συζητηθούν.

«Θα πρέπει κάποτε, όμως όχι τώρα, όχι αυτή τη στιγμή, να γίνει μια νηφάλια και με παρρησία ανοιχτή συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι. Είμαι σίγουρος ότι τότε θα έχουμε πολλά να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και έθεσε τρία ερωτήματα:

«-Ποια είναι για παράδειγμα τα άλλα συναφή θέματα στις συνοριακές διαφορές που αναφέρονται στη παράγραφο 4 των συμπερασμάτων του Ελσίνκι;

- Γιατί η παράγραφος 12 που είναι αφιερωμένη στη Τουρκία, αναφέρεται μόνο στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης που θα έπρεπε να εκπληρώσει η Τουρκία για να γίνει μέλος της ΕΕ και

-Γιατί από το 1999-2004 δεν είχε συμφωνηθεί συνυποσχετικό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, και κατηγορείται η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν το έκλεισε το συνυποσχετικό μέσα σε λίγους μήνες;»

Αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι ρίχνει στέρεα θεμέλια για να αντιμετωπίσει η χώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει και είναι το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε ακόμα για προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας, σημειώνοντας ότι αυτές, δεν γίνονται σε πολιτικό κενό, αλλά με σοβαρές προκλήσεις που έχουν την πηγή τους στις προκλήσεις της Άγκυρας κατά των εθνικών συμφερόντων και με τις απειλές της με το μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Παραλάβαμε μια χαώδη κατάσταση και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη συνειδητή επιλογή της 'Αγκυρας που έχει ανατάξει ως μοχλό πίεσης των επιδιώξεών της το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, μίλησε για την ανάγκη συνδυαμόρφωσης ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό και τόνισε ότι «στη μεγάλη διαβούλευση που τώρα ξεκινάει πρέπει η Ελλάδα να διασφαλίσει την έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

«Πρέπει οι εταίροι να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας δεν είναι μόνο η δική μας ασφάλεια αλλά και η δική τους ασφάλεια», ανέφερε και τόνισε ότι τον αμέσως επόμενο μήνα η Ελλάδα θα καταθέσει την ολοκληρωμένη πρόταση της στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: Στο 98% η απορρόφηση πόρων - Στο 130% οι εντάξεις έργων

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τηρούνται σε μεγάλο βαθμό τα …