Μυστηριώδης δολοφονία στο Ιράν |

Φωτογραφία αρχείου

AP Photo

Οπως επιβεβαίωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, Ιρανός επιστήμονας, που το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ήταν επικεφαλής του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος της χώρας μέχρι τη διάλυσή του, δολοφονήθηκε σε ανταλλαγή πυρών.

Το Τελ Αβίβ αρνήθηκε προς το παρόν να σχολιάσει τον θάνατο του Μοχσέν Φακριζαντέχ, τον οποίο είχε στοχοποιήσει ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου: «Να θυμάστε το όνομά του!», όταν παρουσίαζε τα στοιχεία που τσύμφωνα με το Ισραήλ αποδείκνυαν πώς η Τεχεράνη συνεχίζει την προσπάθεια κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε μεν τον θάνατο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Οσο για το πρακτορείο ειδήσεων Fars, που πιστεύεται ότι πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε στη μικρή πόλη Αμπσάρντ, ανατολικά της πρωτεύουσας. Γράφει ότι αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν έκρηξη και μετά συνεχή πυρά. Η επίθεση είχε στόχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Φακριζαντέχ, αναφέρει το Fars, δημοσεύοντας φωτογραφία με το σημείο αποκλεισμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ιρανός επιστήμονας ήταν επικεφαλής του προγράμματος με την ονομασία «Ελπίδα», το οποίο, σύμφωνα με το Ισραήλ και τη Δύση ήταν στην ουσία μια στρατιωτική επιχείρηση για την κατασκευή πυρηνικού όπλου στο Iράν. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα έχει σταματήσει στις αρχές του 2000.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για κλήση της Ν. Κεραμέως στη Βουλή για τα προσωπικά δεδομένα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τα μέλη βουλευτές του …