Press Cafe: Σαρωτικό το «Ράδιο Αρβύλα» στο Open

Αναρωτιόμασταν λοιπόν προχθές Δευτέρα, αν θυμάστε, τι θα κατάφερνε το καινούργιο «Ράδιο Αρβύλα» στο Open, τώρα που έγινε καθημερινό και παίζει πάνω στα αντίπαλα δελτία ειδήσεων. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματική πανωλεθρία για τα άλλα κανάλια. Το «Αρβύλα» σημείωσε πρωτιές σε όλα τα κοινά, με 23,1% στα δυναμικά (ηλικίες 18-54) και 17,3% στο σύνολο. Το παρακολούθησαν για έστω και ένα λεπτό 1.622.000 τηλεθεατές, ενώ το τελευταίο τέταρτο (20.45-21.00) η τηλεθέαση στα δυναμικά κοινά (18-54) άγγιξε το 30%.

Τα δελτία ειδήσεων απέναντί του μετρούσαν θύματα με μεγαλύτερο ηττημένο τον ΣΚΑΪ που καταβαραθρώθηκε στο 8,5% στο «δυναμικό κοινό» και στο 11,8% στο σύνολο. Το Star βγήκε δεύτερο στο 18-54 με 12,5% και 13,5% στο σύνολο, οπότε κάπως μείωσε τη χασούρα. Το δελτίο του Mega άντεξε, θα έλεγα, πιάνοντας ένα αξιοπρεπές 8,7% στο 18-54 και 6,7% στο σύνολο.

Βέβαια αυτά συνέβησαν τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα προβολής του «Ράδιο Αρβύλα» στο Open και μένει να δούμε τι νούμερα έκανε χθες και πού θα σταθεροποιηθεί τελικά. Οπως και να έχει πάντως, δείχνει πως θα είναι μια επιτυχημένη κίνηση από το κανάλι.

Επ’ ευκαιρία ας δούμε και τα νούμερα εκείνης της ημέρας, κοιτώντας πάντοτε τις ηλικίες 18 με 54 που αποτελούν, δεν ξέρω γιατί, το «δυναμικό» κοινό όπως το λένε, αυτό που υπολογίζει η διαφημιστική αγορά - οι μικρότεροι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν τους αφοράτε και τόσο.

▶ Τηλεθέαση Δευτέρα 11/1

1) ΣΚΑΪ: 16,2%
2) ΑΝΤ1: 14,4%
3) STAR: 10,9%
4) ALPHA: 10%
5) OPEN: 9,1%
6) MEGA: 8,2%
7) ΕΡΤ 1: 3,7%
8) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV: 2,3%

▶ Κεντρικά δελτία ειδήσεων

1) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 12,9%
2) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 12,5%
3) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 12,2%
4) MEGA (Ράνια Τζίμα): 8,7%
5) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 8,5%
6) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 8,4%
7) ΕΡΤ 1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 4%


▶ Σωστό είναι που έκοψαν τα social media του Τραμπ;

Τα social media απέκλεισαν τον Ντόναλντ Τραμπ κλείνοντας τους λογαριασμούς του σε Twitter και Facebook και το γεγονός, όσο κι αν άρεσε εν μέρει στις γερμανικές εφημερίδες, δημιούργησε και σκεπτικισμό. Η Deutsche Welle αναδημοσίευσε όσα έγραψαν η Süddeutsche Zeitung και η Welt. Ιδού:

● Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σημειώνει πως «κατ’ ουσίαν οι αποφάσεις του Twitter και του Facebook είναι σωστές, όμως η διαδικασία είναι λανθασμένη. Διότι γίνεται προφανές ότι λίγοι άνθρωποι ελέγχουν την πιο σημαντική δομή επικοινωνίας στον κόσμο. Μια μετρημένη στα δάχτυλα ομάδα λευκών αποφασίζει μόνη της, τι και από ποιον επιτρέπεται να διακινήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αυτές οι πλατφόρμες είναι ισχυρότερες από ό,τι πολλές κυβερνήσεις. Κολοσσοί ελέγχουν την πρόσβαση στην πληροφορία και θέτουν όρια της ελευθερίας λόγου».

● Η Welt θεωρεί την απόφαση προβληματική: «Το Τwitter, το Facebook και άλλοι γίγαντες της επικοινωνίας δεν συνιστούν τον τέταρτο πυλώνα εξουσίας σε ένα κράτος. Ο ρόλος τους δεν μπορεί να είναι η ενεργός επίδραση στη διαμόρφωση της πολιτικής γνώμης με το να αποφασίζουν ποιος επιτρέπεται να μιλά και ποιος όχι. Οι εφημερίδες μπορούν να ανατρέπουν προέδρους. Αρκεί να θυμηθούμε τον Ρίτσαρντ Νίξον. Αλλά οι επιχειρηματίες τεχνολογικών κολοσσών δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιον πολιτικό θα καταδικάζουν σε αφωνία, σαν να κατείχαν έναν διακόπτη Οn/Off, που να άνοιγε και να έκλεινε για τους ασκούντες εξουσία».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: «Αν συμβεί κάτι στα ελληνοτουρκικά, θα είναι ναυάγιο σε λιμάνι»

«Τώρα τι θα μας χωρίσει, η υποψία για το τι σκέφτεται ο Γεραπετρίτης; Είναι τραγελαφικό» …