Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες από τα 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Έρευνες στα πληγέντα από τον σεισμό κτίρια στην πόλη Μαλάνγκ

AP Photo/Hendra Permana

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 300 κτίρια στο νησί της Ιάβας στην Ινδονησία εξαιτίας του σεισμού των 6 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα, το πρωί του Σαββάτου (2 το μεσημέρι τοπική ώρα). Από τα μέχρι τώρα στοιχεία των αρχών, τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 12 έχουν τραυματιστεί.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. 300 σπίτια και δεκάδες άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων σχολεία, νοσοκομεία, κυβερνητικά γραφεία και χώροι λατρείας, υπέστησαν ζημιές.

Αιτία οι κατολισθήσεις και οι καταρρεύσεις κτισμάτων εξαιτίας του σεισμού, έπειτα από μια εβδομάδα έντονων βροχοπτώσεων, τις οποίες προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Σερόγια και που έγιναν οι αιτία να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 174 άνθρωποι ενώ 48 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Αν και δεν έχει υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της Ιάβας να αποφεύγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και τις όχθες ποταμών ή βραχώδη μέρη. Αυτό που φοβούνται είναι ότι ο σεισμός σε συνδυασμό με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών μπορεί να προκαλέσει νέες κατολισθήσεις στα εδάφη που έχου ήδη διαβρωθεί.

Ινδονησία, σπασμένα τζάμια και αντικείμενα σε εμπορικό κέντρο του Μπαλί από τον σεισμό

AP Photo/Hendra Permana

Ο σεισμός, που ταρακούνησε και το τουριστικό Μπαλί, είχε επίκεντρο 45 χλμ. νότια της πόλης Σουμπερπουκούνγκ στην ανατολική Ιάβα και εστιακό βάθος 82 χιλιομέτρα.

Ομάδες διασωστών και ομάδων έρευνας επιχειρούν σε όλη την πληγείσα περιοχή, ώστε να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων και τραυματίες, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει ειδικά συνεργεία που εξετάζουν το εύρος των ζημιών.

Η Ινδονησία, ένα αρχιέλαγος με περίπου 270 εκατ. κατοίκους, είναι πολύ σεισμογενής χώρα, βρίσκεται στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς, όπου συχνά καταγράφονται εκρήξεις ηφαιστείων και τσουνάμι. Τον Ιανουάριο, έπειτα από σεισμό 6,2 Ρίχτερ, προκάλεσε τον θάνατο 105 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 6.500, ενώ περισσότεροι από 92.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην επαρχία του Δυτικού Σουλαουέζι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιες δαπάνες μειώνουν τον φόρο εισοδήματος

Τα... tips για τη μείωση του φόρου εισοδήματος - Ποιους κωδικοί μπορούν να «αξιοποιηθούν» Του …