ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούνιο εφέτος

Ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2024, έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023.

Περιορισμένη μείωση 0,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, έναντι μείωσης 11,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 2,4% (ο δείκτης της βιομηχανίας τροφίμων αυξήθηκε 0,6%), και

β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 4,6% (ο δείκτης της βιομηχανίας τροφίμων αυξήθηκε 13,1%).

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαΐου 2024, έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσιάρας για πανώλη αιγοπροβάτων: Περίπου 9.000 ζώα έχουν θανατωθεί

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει τον ιό, αλλά δεν κολλάει …