Πανσέληνος Αυγούστου 2024. Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Πότε είναι η πανσέληνος Αυγούστου 2024. Η πανσέληνος Αυγούστου 2024, η οποία είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» θα ανατείλει την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, Ώρα Ελλάδας: 21:25

 

Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι η τρίτη καλοκαιρινή πανσέληνος της χρονιάς και η ονομασία «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», προέρχεται από τις παραδόσεις των ιθαγενών Αμερικανών, οι οποίοι κατά τον Αύγουστο αλίευαν οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες στις λίμνες της βόρειας Αμερικής

Η ονομασία των πανσελήνων προέρχεται από τα φυσικά φαινόμενα, την χλωρίδα και την πανίδα που παρατηρείται κατά την εκάστοτε εποχή που πραγματοποιείται η πανσέληνος.

Τις περισσότερες φορές, οι ονομασίες αυτές προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής.

 

Σημειώνεται ότι για το τρέχον 2024 δεν θα έχουμε δεύτερη πανσέληνο τον Αύγουστο

 

Το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 9 μ.μ.

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. όπως κάθε Δευτέρα.

Λόγω της Πανσελήνου την ίδια μέρα, το Μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα.

Ανεξάρτητα από τη δωρεάν συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο στις 9 μ.μ., η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου.

Για όσους επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, απαιτείται μόνο η παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο 210 9000915.

Το «Μουσείο της Ανασκαφής» δεν θα είναι ανοιχτό για την Πανσέληνο
 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: 10.000 έλεγχοι καταγγελιών τον Ιούλιο σε αιγιαλό και παραλίες

Πάνω από 1.150 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν – Ρεκόρ παραχωρήσεων τμημάτων παραλιών φέτος Σε περισσότερους από 10.000 …