Ανεργία: Στο 4.5% στη Βουλγαρία, στο 8% στην ΕΕ

Στην ευρωζώνη, η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά από 6,4% τον Μάιο σε 6,5% τον Ιούνιο

 Το ποσοστό ανεργίας στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του 2024, εκφρασμένο ως αναλογία του αριθμού των ανέργων προς το εργατικό δυναμικό, διαμορφώθηκε στο 4,5%, όσο ήταν και το ποσοστό του Μαΐου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Ο αριθμός των ανέργων στη Βουλγαρία ανήλθε σε 141.000 άτομα τον Ιούνιο, έναντι 139.000 τον Μάιο. Η ανεργία τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες στη χώρα ήταν 4,5%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε σε 66.000 άνεργες γυναίκες και 75.000 ανέργους άνδρες τον Ιούνιο. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στη Βουλγαρία διατηρήθηκε επίσης και τον Ιούνιο στο επίπεδο του 14% που καταγράφηκε τον Μάιο.

Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε στο 6% τον Ιούνιο του 2024, στα ίδια επίπεδα που ήταν και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στην ευρωζώνη, η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά από 6,4% τον Μάιο σε 6,5% τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο του 2023, το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ήταν και πάλι 6% και στη ζώνη του ευρώ 6,5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία

«Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, …