Πουλάει Apple o Warren Buffett - Πτώση 7% για τον τεχνολογικό κολοσσό

Σχεδόν το μισό ποσοστό που κατείχε στην Apple πούλησε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, μια κίνηση που ωθεί τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού 7%

Σχεδόν το μισό ποσοστό που κατείχε στην Apple πούλησε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, μια κίνηση που ωθεί τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού 7% χαμηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Berkshire Hathaway, στο τέλος του β' τριμήνου η συμμετοχή του ομίλου στην κατασκευάστρια των iPhones ανερχόταν στα 84,2 δισ. δολ., που σημαίνει ότι η εταιρεία πούλησε σχεδόν τη μισή συμμετοχή που είχε στην Apple, σύμφωνα με το CNBC. Ακόμη και μετά την πώληση αυτού του τεράστιου ποσοστού, η συμμετοχή στην Apple παραμένει η μεγαλύτερη θέση που έχει ο όμιλος της Berkshire.

Η πώληση μετοχών της Apple εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλάνο πωλήσεων του Warren Buffett καθώς κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του έτους ο μεγαλοεπενδυτής πούλησε μετοχές αξίας άνω των 75 δισ. δολ., αυξάνοντας το μαξιλάρι των μετρητών του στα 277 δισ. δολ

Ο Buffet πούλησε το 13% της συμμετοχής που κατείχε στην Apple κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του έτους, κίνηση την οποία -κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire τον Μάιο- απέδωσε σε φορολογικούς λόγους. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά, η πώληση "λίγης Apple" φέτος θα ωφελήσει τους μετόχους της Berkshire μακροπρόθεσμα, αν ο φόρος επί των κεφαλαιακών κερδών αυξηθεί στις ΗΠΑ από μια κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να καλύψει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, το μεγάλο ποσοστό της Apple που πούλησε ο Buffett ενδέχεται να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή κίνηση κόντρα στους φόρους. 

 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην περιοχή Αγία Παρασκευή Θέρμης Θεσσαλονίκης

Φωτιά τώρα, απόγευμα Κυριακής 4.8.2024, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Παρασκευή στην Θέρμη Θεσσαλονίκης …