ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 9,5% της βιομηχανικής παραγωγής για τον Ιούνιο 2024 σε σχέση με το 2023

 Κατά 30,5% αυξήθηκε ο δείκτης ηλεκτρικού ρεύματος - Κατά 8,9% ο δείκτης παροχής νερού - Κατά 5,2% ο δείκτης μεταποίησης 

Αύξηση κατά 9,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών της χώρας κινήθηκε ανοδικά κατά 5,2%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 9,5% τον Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, έναντι μείωσης 3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 με το 2022.

ΕΛΣΤΑΤ

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

  • Κατά 30,5% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατά 8,9% του δείκτη παροχής νερού.
  • Κατά 5,2% του δείκτη μεταποίησης. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου (38,5%), στην επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (25,7%), στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών (25,1%), στην παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων (11,8%) και στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (9,6%).

ΕΛΣΤΑΤ

Από τη μείωση:

  • Κατά 6,6% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

Σε μέσα επίπεδα το α' εξάμηνο εφέτος, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 6,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουνίου 2023.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για δήμους ύψους 65 εκατ. ευρώ

Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 500.000ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ Ύστερα από …