ΕΛΣΤΑΤ. Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2024

Στο 2,9% σε ετήσια βάση (από 3% τον Αύγουστο) διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2024, ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης κινήθηκε στο 3,1%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών οι οποίες τροφοδότησαν τον τιμάριθμο καταγράφηκαν, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο ελαιόλαδο 38,9%, στα νωπά ψάρια 9,9% και στα φρούτα 7,7%.

Μεγάλες ήταν οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα 11,3%, στο φυσικό αέριο, 20,2%, ενώ κατά 36,4% αυξήθηκε το κόστος μεταφοράς με αεροπλάνο, 14% στα ασφάλιστρα υγείας και 5,6% στα ασφάλιστρα οχημάτων.

Ως προς τις ομάδες προϊόντων και υπηρεσιών η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη στέγαση (5,9%). Ακολούθησαν: με 5,5% ξενοδοχεία- καφέ- εστιατόρια, 4,4% ένδυση και υπόδηση, 3,7% υγεία, 3,6% άλλα αγαθά και υπηρεσίες, και 3,2% διατροφή

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΛΣΤΑΤ: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την οικονομία - Τα 7 συμπεράσματα

Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε στο 2,3%, αντί για 2% τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2023 και …