Χατζηδάκης: Οι δημόσιοι φορείς να κάνουν τη δουλειά τους για τις φορολογικές δηλώσεις

"Και το ίδιο το κράτος θα επιβάλλει κυρώσεις στους κρατικούς λειτουργούς αν δεν κάνουν τη δουλειά τους" ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο K. Χατζηδάκης. 

"Οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να δίνουν εγκαίρως τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, και αν δεν τα δίνουν θα πέφτουν πρόστιμα στους επικεφαλής υπηρεσιών και στους αρμόδιους γενικούς διευθυντές" προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

"Το Δημόσιο δεν θα ζητεί απλώς από τους πολίτες να κάνουν αυτό που πρέπει με βάση τους νόμους, άλλα και το ίδιο το κράτος στη συνέχεια θα επιβάλλει κυρώσεις στους κρατικούς λειτουργούς αν δεν κάνουν τη δουλειά τους" ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρυσόστομου Τσούφη για το skai.gr, οι προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις αποτέλεσαν ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, αλλά και την ΑΑΔΕ που ανέλαβε να το υλοποιήσει. Δεν το αντιμετώπισαν όμως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς με τον ίδιο ζήλο.
 
Τον περασμένο Μάιο επισημάνθηκε στο skai.gr η σωρεία των φορολογικών λαθών στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, με τους λογιστές μάλιστα να κρατάνε «τεφτέρι» με τα προβλήματα τα οποία λύνονταν σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ στην πορεία. Προβλήματα που προέκυπταν από την αδυναμία ή την αδιαφορία των φορέων του δημοσίου να αποστείλουν αφενός σωστά αφετέρου έγκαιρα τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες της στη συνέχεια να τα φορτώσουν στα Ε1.

Για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να «βάλει γκάζια» στους ιθύνοντες των δημοσίων οργανισμών. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα πολύ αποτελεσματικά, γι' αυτό και μπορούμε να μεταφέρουμε την …