Πως να αυξήσετε την εργατική σας παραγωγικότητα

οι-εργαζόμενοι-επιχειρηματιών-ομα-οποιούν-49230031

Υπάρχουν δύο ειδών εργαζόμνοι, αυτοί που απλώς πάνε για δουλειά, καταγράφουν ώρες και περιμένουν να σχολάσουν και αυτοί που προσπαθούν συνεχώς να έχουν μία επικοδομητική εργασία, προσφέροντας κάθε δυνατότητα που μπορούν για να λάβουν δικαίως το μσιθό τους.

Τι κάνουν οι δεύτεροι και δεν κάνουν οι πρώτοι, δέιτε αμέσως τώρα:

1.Φτάνουν στο γραφείο τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα.
Αντί να τρέχουν να προλάβουν για να είναι στην ώρα τους, να στρεσάρονται και να αγχώνονται, απλά φτάνουν νωρίτερα, δωρίζοντας στον εαυτό τους 15 λεπτά επιπλέον για να ξεκινήσουν ομαλά την ημέρα τους.

2. Προετοιμάζουν κατάλληλα το γραφείο τους.
Όπως ο χειρουργός στο χειρουργείο, έτσι και στο γραφείο κάθε λεπτό που περνάει έχει τη σημασία του. Για να συμβάλουν στην παραγωγικότητά τους διατηρούν το χώρο τους οργανωμένο και τακτοποιημένο.

3.Επανεξετάζουν αυτό που έχουν κάνει στο παρελθόν.
Αντί να ξεκινούν απευθείας, ξανακοιτάζουν τις σημειώσεις τους ή κάποιο σχετικό report πριν από κάποιο task, ώστε να τους δώσει τη σωστή πληροφορία και κατεύθυνση.

4.Επανεξετάζουν τις καθημερινές λίστες και τα deadlines τους.
Καταρτίζουν καθημερινά λίστα με τις προτεραιότητες και τα deadlines και κάνουν πλάνο για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Έτσι δεν κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικά meetings ή να παραβρεθούν την τελευταία στιγμή χωρίς προετοιμασία.

5. Δεν ξεχωρίζουν πάνω από 3 σημαντικά πράγματα για να γίνουν μέσα στην ημέρα…
…ώστε να παραμένουν εστιασμένοι σε αυτά, να μην υπερφορτώσουν την ημέρα τους και να αποφύγουν την υπερβολική πίεση χρόνου.

6.Ρωτάνε τον εαυτό τους
Με τον τρόπο αυτό εντοπίζουν πιο γρήγορα κάποιο θέμα προς επίλυση, χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Επιπλέον, τους βοηθάει να εστιάσουν στα πιο ουσιαστικά της ημέρας απαντώντας στην εξής ερώτηση: «Η μέρα τελείωσε και φεύγω από το γραφείο νιώθοντας ικανοποίηση. Τι θα ήθελα να έχω επιτύχει;»

7.Τσεκάρουν τα emails τους μόνο όταν είναι απαραίτητη ανάγκη
Τα πρώτα 15 λεπτά της ημέρας σκανάρουν και διαβάζουν μόνο τα emails που αφορούν κάποιον σημαντικό πελάτη, μια συμφωνία ή κάτι που τους έχει στείλει ο προϊστάμενός τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σπάνια διαβάζουν τα emails με χρονολογική σειρά και όπου μπορούν απαντούν αμέσως.

8.Βάζουν το κινητό τους τηλέφωνο σε «αθόρυβο» προφίλ τις πρωινές ώρες
Γνωρίζουν καλά ότι η περισσότερη και καλύτερη δουλειά γίνεται το πρωί. Θέτουν προτεραιότητες και ελαχιστοποιούν πιθανότητες διάσπασης της προσοχής τους με τηλεφωνήματα και μηνύματα.

9.Κλείνουν τα μάτια και οραματίζονται το πως πρέπει να πάει η μέρα τους.
Όπως οι αθλητές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική στην προετοιμασία τους πριν από ένα σημαντικό αγώνα, έτσι και οι παραγωγικοί άνθρωποι φαντάζονται θετικές εικόνες στη δουλειά, «προπονώντας» υποσυνείδητα τον εαυτό τους για την πραγματικότητα.
Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για την όλη διαδικασία…

10.Παίρνουν βαθιές ανάσες – συχνά!
Οι βαθιές ανάσες οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, ξεκαθαρίζουν τη σκέψη και απομακρύνουν το στρες.

11.Κάνουν stretching
Γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια ιδιαίτερα απαιτητική ημέρα, ελαφρές ασκήσεις stretching στην αρχή ή κατά τη διάρκεια της ημέρας «ξεμπλοκάρουν» σώμα και πνεύμα.

12.Δίνουν χώρο και χρόνο…
…στους συναδέλφους ή τους προϊσταμένους τους να «συντονιστούν» για την εργάσιμη ημέρα και δεν τους μιλούν για θέματα εργασίας «με το καλημέρα σας!».

13.Βοηθούν τον εαυτό τους πριν τους άλλους…
…διαφυλάττοντας τα δικά τους ιερά 15 πρώτα λεπτά της ημέρας, χωρίς να τα θυσιάζουν «πέφτοντας» κατ’ευθείαν στη δουλειά.

14.Παρακινούνται από τις προκλήσεις και σκέφτονται θετικά.
Οι όποιες δυσκολίες είναι γι’ αυτούς ευκαιρίες για καλύτερη απόδοση και αποτελέσματα. Η θετική στάση/διάθεση στη δουλειά σχετίζεται άμεσα με υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσιάρας: Στα 250 € το ανώτατο ποσό αποζημίωσης για κάθε ζώο που θανατώθηκε

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση η κατά κεφαλή αποζημίωση στην ανώτατη κατηγορία στα θηλυκά ζώα, …