Η σημαντική πρώτη περιοδεία Τραμπ στη Μέση Ανατολή, οι δηλώσεις Ζελένσκι ότι ο Πούτιν συνιστά το μείζον εμπόδιο σε μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία και η προειδοποίηση του Γάλλου εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για αύξηση των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ζελένσκι : Ο Πούτιν είναι το εμπόδιο σε μια ειρηνευτική συμφωνία» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος είπε ότι ο Τραμπ πρέπει να αντιληφθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι το εμπόδιο σε μια ειρηνευτική συμφωνία. Ο Ζελένσκι πάντως διευκρίνισε ότι θα μεταβεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη άσχετα αν ο Πούτιν θα παρίσταται ή όχι στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Daily Telegraph από την πλευρά της γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Οι διαρρήκτες θα εκτίουν το ένα τρίτο της ποινής τους» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι αυτό θα συμβαίνει εφόσον επιδείξουν καλή συμπεριφορά με στόχο την αποσυμφόρηση των υπερκορεσμένων βρετανικών φυλακών. Οι Times από την πλευρά τους έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Τα φάρμακα που μειώνουν το σωματικό βάρος υμνούνται ως κλειδί για μεγαλύτερη μακροζωία» και τονίζει ότι βοηθούν στη μείωση των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Στη Γαλλία η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ουκρανία, χρέος, ευθανασία. Το μεγάλο στοίχημα του Μακρόν» ενώ σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της έχει τίτλο : «Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προειδοποιεί για την τζιχαντιστική απειλή στη Γαλλία» και στο ρεπορτάζ τονίζει ότι ο Ολιβιέ Κριστιάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των τζιχαντιστικών επιθέσεων που αποτράπηκαν στη Γαλλία ήταν τρείς το 2022, έξι το 2023, εννέα το 2024 και τρείς στο διάστημα ων πρώτων τεσσάρων μηνών του τρέχοντος έτους, κάτι που δείχνει μια σταθερή αύξηση των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων. Η Le Monde από την πλευρά της έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Μέση Ανατολή : Ο Τράμπ αναμιγνύει επιχειρήσεις και διπλωματία» και σημειώνει ότι στην πρώτη του περιοδεία στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προσθέτει ότι θα εξετάσει ευαίσθητα ζητήματα όπως την κατάσταση Γάζα και τα πυρηνικά του Ιράν.
Στη Γερμανία η Τageszeitung αναφέρεται εκτενώς στη διάσκεψη του κόμματος στο Κέμνιτς όπου το γερμανικό κόμμα η Αριστερά (Die Linke) υιοθέτησε τη λεγόμενη «Διακήρυξη της Ιερουσαλήμ» αναφορικά με τον ορισμό του αντισημιτισμού, μέσω της οποίας εδραιώνεται διάκριση μεταξύ της αντισημιτικής ρητορικής αφ’ ενός και της άσκησης κριτικής απέναντι στο κράτος του Ισραήλ αφ’ ετέρου. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αριστεράς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο. «Η Αριστερά έριξε ένα βότσαλο στο νερό και προκάλεσε κύμα οργής», σημειώνει η εφημερίδα και παρατηρεί ότι : «Η κατηγορία περί αντισημιτισμού χρησιμοποιείται συχνά για να θέσει υπό αμφισβήτηση την κριτική που ασκείται σε βάρος της δεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ. Γι' αυτό και η Αριστερά δικαίως ασχολείται με το ζήτημα των ολοένα και πιο στενών ορίων αναφορικά με το τι μπορεί να ειπωθεί και τι όχι».
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος η Washington Post έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Στη Μέση Ανατολή ο Τράμπ επανασχεδιάζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» και σημειώνει ότι μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να συνεργαστεί με το Ιράν σηματοδοτώντας μια πολιτική στην οποία δεν υφίστανται «μόνιμοι εχθροί».