Το Μάιο του 1955, το αμερικάνικο περιοδικό Μηνιαία Οικοκυρικά δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Ο οδηγός της καλής συζύγου”, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς θα έπρεπε να φέρεται μία σύζυγος και ποιος ήταν ο πιο κατάλληλος τρόπος για να είναι η καλύτερη σύντροφος για τον σύζυγό της και η καλύτερη μητέρα για τα παιδιά της.
Είναι λίγο περίεργο να δεχτούμε αυτούς τους κανόνες σήμερα, αλλά παραμένει ενδιαφέρον να δούμε πως συμπεριφερόταν η κοινωνία κάποτε.
Δείτε τους που κάποτε ήταν κοινώς αποδεκτοί και αφήστε μας τα σχόλιά σας!
1. Να έχετε το δείπνο έτοιμο. Να προγραμματίσετε ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ, να έχετε ένα πεντανόστιμο δείπνο έτοιμο, πάνω στην ώρα που θα επιστρέψει. Είναι ένας τρόπος για να ξέρει ότι τον σκέφτεστε και νοιάζεστε για τις ανάγκες του.
2. Οι περισσότεροι άντρες πεινάνε όταν επιστρέφουν σπίτι και η προοπτική ενός καλού γεύματος (ειδικά αν είναι το αγαπημένο του) είναι μέρος ενός ζεστού καλωσορίσματος που χρειάζεται.
3. Προετοιμάστε τον εαυτό σας. Πάρτε 15 λεπτά για να ξεκουραστείτε για είστε ανανεωμένη όταν επιστρέψει. Ανανεώστε το μακιγιάζ σας, βάλτε μια κορδέλα στα μαλλιά και να φαίνεστε φρέσκια. Ήταν όλη μέρα με συναδέλφους που νοιάζονται μόνο για τη δουλειά.
4. Να είστε περισσότερο χαρωπή και περισσότερο ενδιαφέρουσα για αυτόν. Η βαρετή του μέρα μπορεί να χρειάζεται λίγο ανέβασμα και είναι ένα από τα καθήκοντά σας να το παρέχετε.
5. Τακτοποιήστε την ακατάστασία. Κάντε μια τελευταία βόλτα μέσα στο σπίτι, πριν φτάσει ο σύζυγος. Μαζέψτε σχολικά βιβλία, παιχνίδια, χαρτιά κτλ και ξεσκονίστε τα τραπέζια.
6. Τους κρύους μήνες του χρόνου θα πρέπει να προετοιμάζετε και να ανάβετε το τζάκι για να έτοιμο να τον περιμένει. Ο σύζυγός θα νιώσει ότι έφτασε σε ένα καταφύγιο ξεκούρασης, και θα σας ανεβάσει και εσάς. Στη τελική, το να φροντίζετε για την άνεσή του θα σας παρέχει προσωπική ικανοποίηση.
7. Προετοιμάστε τα παιδιά. Πάρτε μερικά λεπτά για να πλύνετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών (αν είναι μικρά), χτενίστε τα, και αν είναι απαραίτητο αλλάξτε τους ρούχα.
8. Τα παιδιά είναι μικροί θησαυροί και θα ήθελε να τα δει να παίζουν ξεχωριστά. Ελαχιστοποιήστε κάθε θόρυβο. Την ώρα που φτάνει ελαχιστοποιήστε κάθε θόρυβο από πλυντήριο, στεγνωτήριο ή ηλεκτρική σκούπα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να είναι ήσυχα.
9. Να είστε χαρούμενη που τον βλέπετε. Καλωσορίστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και δείξτε προθυμία για να τον ευχαριστήσετε. Ακούστε τον.
10. Μπορεί να έχετε ένα σωρό σημαντικά πράγματα να του πείτε, αλλά τη στιγμή που φτάνει δεν είναι η ώρα. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος – θυμηθείτε, τα θέματα συζήτησής του είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.
11. Κάντε το βράδυ δικό του. Ποτέ μη παραπονιέστε αν έρθει σπίτι αργά ή βγει για δείπνο έξω, ή διασκεδάσει χωρίς εσάς. Αντίθετα, προσπαθήστε να καταλάβετε τη δική του προοπτική και πίεση και την ανάγκη του να είναι σπίτι και να χαλαρώσει.
12. Ο στόχος σας: Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ένα μέρος ηρεμίας και τάξης, όπου ο σύζυγός σας θα ανανεώνει τον εαυτό του ψυχή τε και σώματι.
13. Μη τον χαιρετάτε με παράπονα και προβλήματα.
14. Μη παραπονιέστε αν άργησε σπίτι για δείπνο ή αν μείνει έξω όλο το βράδυ. Θεωρήστε το μειονέκτημα σε σύγκριση με αυτά που έχει περάσει εκείνη τη μέρα.
15. Κάντε τον νιώσει άνετα. Βάλτε τον να ξαπλώσει σε μια άνετη πολυθρόνα ή να ξαπλώσει στη κρεβατοκάμαρα. Να έχετε ένα δροσερό ή ζεστό ποτό έτοιμο για αυτόν.
16. Φτιάξτε τα μαξιλάρια του και προσφερθείτε να βγάλετε τα παπούτσια του. Μιλήστε με μια χαμηλή και ευχάριστη φωνή.
17. Μη του κάνετε ερωτήσεις για τις πράξεις του ή να αμφισβητείτε τη κρίση του. Θυμηθείτε, είναι ο κύριος του σπιτιού και έτσι πάντα θα εξασκεί τη θέλησή του δίκαια και ειλικρινά. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητείτε.
18. Μια καλή σύζυγος πάντα ξέρει τη θέση της.