Επιτέλους ξεκινούν την λειτουργία τους τα δημόσια ΙΕΚ

iek_0
Aπό τα τέλη Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν στη χώρα κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με περίπου 80 ειδικότητες, τα 1.420 τμήματα δημόσιων ΙΕΚ, καταγράφοντας μία από τις σημαντικότερες καθυστερήσεις στην ημερομηνία έναρξης τους.
Οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα διάρκειας έως και 4 εξαμήνων, ενώ οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου, προγράμματα μετα-γυμνασιακών ειδικοτήτων έως και 2 εξαμήνων.
Οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ δικαιούνται να επιλεγούν σε αντίστοιχες ειδικότητες για το 3ο εξάμηνο κατάρτισης ΙΕΚ, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους σε 2 εξάμηνα.
Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει 14 εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο, ενώ το εαρινό τον Φεβρουάριο.
Η κατάρτιση πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα στην Κομισιόν: «Αναδεικνύει τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας»

«Ενισχύεται η κομβική θέση της Ελλάδας στις διαδρομές -μεταφορών και ενέργειας- από και προς την …